Tarp/ prie/ už ribų


Stipriai pavėluotai, net aštuoneriais metais vėliau, pažiūrėjau Pedro Almodovaro "Pakalbėk su ja" ("Habla con ella"). Kas tie aštuoneri metai geram filmui? Niekis! :) Geras filmas per amžius liks geras. :)
Apie. Atrodytų, kad apie moteris. :) Ne-a, apie du vyrus. Apie jų meilę moterims, kuri naikina, puošia, virkdo, verčia šypsotis, nuvilia ir pražudo. Jautrios sielos Benigno (Javier Camara) įsimylėjo baleriną Alicią (Leonor Watling). Aliciai patekus į avariją ir atsidūrus komoje, Benigno, būdamas slaugu, ja rūpinasi: ne tik prausia, bet ir kerpa plaukus, masažuoja, daro manikiūrą. Svarbiausia - kalbasi. Skaito jai knygas, pasakoja apie matytus filmus, spektaklius ir, atrodo, pats tiki, kad jo mylima mergina jį girdi ir mato. Keistai atrodo Benigno intymūs prisilietimai prie Alicios kūno - kad toks jaunas ir gražus kūnas nejaudintų vyriškio, tas vyras turėtų būti arba homoseksualus, arba visiškai pamišęs. :) Tačiau Benigno meilė yra tikra ir nesavanaudiška. Jam natūralu rūpintis moterimi, kadangi dvidešimt metų jis skyrė savo mamos intensyviai priežiūrai.
Žurnalistas ir rašytojas Marco (Dario Grandinetti) susižavi matadore Lydia (Rosario Flores). Net neišmanydamas koridos ir būdamas švelnioji jų poros pusė, Marco nenustoja žavėtis Lydios asmenybe, nes, kaip pats Marco deklaruoja, negerbti to, kas dega aistra kokiam nors darbui ar idėjai, tiesiog neįmanoma. Lydia perveriama buliaus, nugrimzta komon. Taip susipažįsta Benigno ir Marco - ligoninėje, kur jų abiejų mylimosios balansuoja ant gyvenimo ir mirties ribos.
Gana netikėti įvykiai pasuka vyrų gyvenimus kitomis linkmėmis, negu būtų galima filme tikėtis. Man net pačiai keista, kad galėjau ramiai išžiūrėti filmą, kai į kelis esminius klausimus taip ir neatsakoma. Na ir nereikia. Ir taip viskas kuo puikiausiai. :)
Ir kas ten žino, dėl ko iš tikrųjų vyksta stebuklai...
Mano vertinimas: 9.5/10

Komentarai

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...