Visa tiesa apie Londoną


Iš vieno interviu su pradedančiąja rašytoja Gabija Grušaite, romano „Neišsipildymas“ autore: „[Londonas] – savęs ieškančių jaunų žmonių miestas, jėgos, idėjų ir nevilties koncentracija. Tai ta vieta, kur nedaugelis gimsta ir miršta: žmonės čia atvažiuoja maždaug aštuoniolikos ir išvažiuoja kokių 45-erių. Niekas nenori ten senti ir niekas nenori ten augti“. Čia, mano nuomone, pačią taikliausią, kada nors pasakytą citatą apie Anglijos sostinę, ir baigsiu. Labai svarbu tai, kad cituojamame sakinyje paminėta ir „neviltis“ – nevisi gi gali užkariauti pasaulį. O nevisi ir nori. :) Tad nebeklauskit mano nuomonės apie Londoną, nes ją jau labai tiksliai pasakė Gabija Grušaitė. :)

Komentarai

  1. O aš manau, kad miestus reikia jaukintis: ieškoti "savų" gatvių, skverelių, jaukių užkaborių... Netikiu, kad egzistuoja toks miestas, kuriame nebūtų bent kelių vietų, kuriose gera. Nesu aplankiusi daug užsienio miestų, bet net pilkų gremėzdiškų pastatų Berlyne, kuriame turėjome tik pusdienį ir jokio plano, sugebėjome atrasti keletą kiemų (vienas buvo kažkokios alternatyvios kavinės, kurią perėję patekom... į paplūdimį su baltu smėliu, subujojusiais augalais ir aprūdijusia vonia bei kitais rakandais, kitas - veikiausiai meno mokyklos, su parkeliu vidiniame kiemelyje). Londone taip pat turbūt galima rasti ką nors panašaus. Aišku, Vilnius nepralenkiamas :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, Vilnius nepralenkiamas :D. Supranti, Neringa... Nevisus miestus galima prisijaukinti. Galima stengtis tapti jame savu. Galima rasti jame 'savu' vietu. Tikrai galima. Galima atrasti tik jam budingu ir tik tau tinkanciu pomegiu, kur niekur kitur nerasi, bet cia kaip su prisirisimu prie zmogaus, kaip su meile. Rodos, myli, rodos, gali gyventi, stengiesi del tu santykiu, labai stengiesi net. O, pvz., praeina koki 20 min., kaip nors su antraja puse keliai issiskiria, i gyvenima ateina kitas zmogus ir supranti, kad su juo tau daug lengviau negu su ankstesniuoju! :) Mylejai ir ana, ir sita myli, bet su situo asmeniu 'sielos kartu soka'. :) Taip ir su miestais. :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...