Kas bus, kai mūsų nebebus?


Gal paliksime kokį vaikščiojantį geną šiame 'sviete' kaip dar vieną reprodukcijos produktą :). Gal. O gal ir ne. Gal išliksime per amžius kaip kokie mikelandželai, davinčiai ar vinstonai čerčiliai. Gal kaip madonnos (luizos veronicos ciccones :) ). Net jei išliktume kaip jonai biliūnai, kur reikšmė grynai 'vietinė' - ir tai jau gerai :)! Bet ką daryti, jei mūsų išlikimas tik tiek, kiek yra mūsų kitų širdyse ir tik tol, kol kitų širdys plaka? Kas, jei mūsų išlikimas tik domenai, internete išsaugoję tik tam tikrus facebooko ar dienyno įrašus? Įsivaizduojate? Mūsų mintys gyvena ilgiau už mus? :) Ir kažkodėl man liūdniausia (kažkodėl), kad net tą akimirką, kai nustosiu kvėpuoti, pasaulis nenutils nė akimirkai. Kažkas yra pasakęs: "atsimink, visa praeina. Ir tu praeisi". Ir ši mintis, ši savijauta praeis. :) O kas, jei ir aš, kaip Jurga Ivanauskaitė yra sakiusi, gyvenu viršvalandžius ir to nė nenujaučiu? Kas bus, kai manęs nebebus? Ką aš paliksiu? Ir kam? :)

foto iš travelbliss.com Alessandro Cattelan "Footsteps on the Sand"

Komentarai

  1. Kodėl tokios mintys? Manęs kažkaip nebaugina faktas, kad galiu nepalikti pasaulyje jokio pėdsako, juk nebebus manęs, tad koks skirtumas. O "viskas praeis, taip pat ir šitai" ar tik ne ant karaliaus Saliamono žiedo buvo išgraviruota :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. aš karaliaus nepažinojau, nežinau, kas buvo išgraviruota :D. Girdėjau legendą, kad šitai išgraviruota buvo ant kažkokio kinų imperatoriaus žiedo. Matyt, greičiausiai, nė vienas iš jų tokio žiedo neturėjo. :D Man patiko šioks toks to pasakymo perdirbinys: "viskas praeis ir tu praeisi", bet tikrai neprisimenu, kas man taip sakė. ;)o mintys, manau, kiekvienam daugiau ar mažiau kylančios... :) žinai, pavasaris... Vieni galvoja apie meilę, kiti - apie mirtį. :D Aš gi mažumėlę gotė. :D O aš norėčiau ką nors palikti. Ką nors gero ir teigiamo, sektino. Nenoriu, kad kai nebus manęs, vis tiek driektųsi šiukšlynas.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Manau, kad šiukšlynas drieksis, kol nepraeis paskutinis žmogus...

    AtsakytiPanaikinti
  4. baimė gyventi tuščiai ir ačiū Dievui už tokią baimę, ji skatina veikti ir ne tik savais tikslais.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Vuo! gerai pasakei, Sigute! tiesiai i desimtuka!!! :) mano ilga sapaliojima sudejai i viena sakini :D

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...