Nostradamas susivienyja su majais


Ir kas iš to išsirutulioja? Lyg koks grambuolys su savo nekvapniu kamuoliu išsirutulioja išvada: jei jau šitie du pranašysčių mohikanai susijungia ir žeria savo pranašystes beveik valandų tikslumu, vadinasi, reikia, tikrai reikia, laukti (arba nelaukti, bet turėti omeny, kad tikrai kažkas bus) kažko neįprasto. Ir įtariu, neįprasto ne pačia geriausia prasme... Na, gerai, gal aš tiesiog pesimistė šiuo klausimu...
Šiandien manęs bendradarbė Noemi paklausė, ar tikiu, jog pasaulio pabaiga - čia pat? T. y. kaip majai ir pranašavo savo mistiškajame kalendoriuje - 2012 m.? Atsakiau, kad ne, bet tikiu, jog kažkas nesmagaus mūsų pasaulio gyvenimėly įvyks. Noemi manęs tada pasiteiravo, ar mačiau filmą "2012", atsakymas vėlgi buvo 'ne-a". Noemi buvo mačiusi. Noemi požiūris labai linksmas! Ji stebisi, kaip čia taip yra, kad žmogienojai tokie nesusipratėliai? Filme pavaizduota, kaip miestai griūva, tai kam, klausia Noemi, lakstyti ratais kvadratais kaip išprotėjusiems? Linksmoji bendradarbė sako: "jei jau suprasčiau, kad pasaulio pabaiga, aš užversčiau savo su pasimėgavimu skaitomą knygą ir atsikvėpus laukčiau galo".
Aš tai negaliu tokių filmų žiūrėti... Nesvarbu, jie realistiškai, ar absoliučiai fantastiškai (nuo ž. fantazija :) ) sukurti. Aš jautri išnykimo temai. :) Noemi pabrėžė, kad Nostradamas irgi katastrofą pranašauja maždaug tokiu pat metu, kaip ir genialieji išnykusieji majai - apie gruodžio 21. Netgi čia Noemi įžvelgė dalyką, iš kurio galima pasijuokti. Tais metais, tą dieną - 25-eri metai, kai ji su vyru susituokę. "Štai tau ir šventė! Su trenksmu!" - kvatoja mano nemirtingoji bendradarbė. :) Bet ji juokiasi ne dėl to, kad mano, jog tos pranašystės - paistalai. Ji, manau, kaip ir aš, tiki, kad kažkas negero nutiks, gal net galas visam kam.
Noemi pasakojo, kad italai iš šios bauginančios pranašystės moka daryti biznį :). Pasitelkę į reklamos arsenalą nuostabų itališką humorą, jie vartotojams įprūdyti bando automobilį: "už automobilį pradėkite išsimokėti tik nuo 2012-ųjų. O jei tikite ateisiant tais metais pasaulio pabaigą, tai vadinasi, dvejus metus važinėsite visiškai nemokamai!!!" - siūlo reklama :). Na va, net blogos žinios gali gerai pasitarnauti menui, verslui, komunikacijai... :)
Nenoriu galvoti per daug apie pasaulio pabaigos pranašystę. Nes bijau. Tikiu, kad tai gali būti pabaigos pradžia. Palaikau K. Vonnegutą - jo nuomone, mes, žmonija, jau nieko neatstatysime, neatkursime, mes galime tik pristabdyti irimą, bet pasaulis, bendrai paėmus, ritasi žemyn. Bet tuo pačiu norėčiau tikėti kažkokiu tais pranašu, kuris matė vizijas apie mūsų civilizacijos gyvavimą netgi iki 3400 kažkelintų. Gal ir esame jau pagedę, gal ir nebevertiname dienų taip, kaip turėtume, bet juk dar tiek daug neatrasta, neištirta ir, svarbiausia, nepatirta! Nu juk gražus tas mūsų gyvenimas!!! Su savo nuopoliais ir pakilimais, su savo skausmeliais ir džiaugsmeliais!.. Dar galėtume ir iki 3000-ųjų paegzistuoti... :)

Komentarai

  1. įdomios mintys, o kad ir Nostradamas pranašavo, tai neteko girdėt. Italai geruliai, bent prajuokino :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. A mano, a mano Noemi minyts idomios? :D (pries atsakydama, desimt kartu pamatuok :D)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...