Žmonės keičiasi?


Anksčiau manydavau, kad taip, dabar manau, kad ne. :) "People are people" - kaip kad kerinčiai užsuoktų mano mylimieji DM. :) Žmonės nesikeičia: keičiasi jų požiūris, juos supanti aplinka, atrandami nauji dalykai, kurie kartais užgožia arba visai sunaikina senuosius atradimus. Žmonės gali tapti kitokie taikydamiesi prie tam tikrų aplinkybių, situacijų ar kitų žmonių. Tada, jei ta aplinkybė, situacija ar bendravimas su tam tikrais asmenimis ilgai tęsiasi ir tampa kasdienybe, žmonės prie jos prisitaiko. Gal tada pasikeičia jų elgesys. Bet pats žmogus nepasikeičia. Jis yra Jis (Ji). Mes - molis. Nuostabiausia medžiaga, kuri gali būti suformuota. Bet taip kaip molio sudėtis nepakeičiama, taip ir žmogus kažkuria prasme 'nepajudinamas'.
Man žmonės kaip matrioškos - lukštentis gali iki begalybės. To tikrojo 'aš' žmogus pats nuolat ieško ir kažin, ar gali visiškai iki galo save 'išgliaudyti'. Mąsto permąsto save, svarsto persvarsto, atrodo, lyg ir aišku po truputėlį darosi, o po kiek laiko, žiūrėk, ir vėl į žvalgybą po 'ego' girią. :) Yra žmogaus viduje galutinė matrioška, kuri turi atsakymą, kas tu esi. Bet, įtariu, kad šią matriošką ne šiame gyvenime atkapstysime. :)

Komentarai

  1. taiklūs patebėjimai. mąsto permąsto :) ech..

    AtsakytiPanaikinti
  2. Žinai, nesutinku :) Ir molis kinta - palaikyk ant saulės ir pakis jo struktūra ir sudėtis (gaus radžio, na ne to, žymiausio Lt cirko artisto :D bet elemento iš Mendelejevo lentelės), tai chemija. Taip ir žmogus gauna kažko iš išorės. DM patinka ir man, bet labiau už juos - mano mylimas dėdulė WG:

    ...žmogus, nuolatos žmogaus spaudžiamas, kas akimirką susikuria ir persikuria iš naujo...

    Manau, tai žiauriai taiklu. Nenusakomai taiklu. Lenkiu galvą, kad kažkas tai išreiškė žodžiais.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Zinok, kazkodel laukiau tavo pastebejimo apie molio kitima :D.
    Vis tik molis, kad ir pakites, bus vardu molis. :) o jei puodas, padarytas is molio bus puodas, niekas nepaneigs, kad jis ne molinis. :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...