Žygiuokite, mažumos, žygiuokite!


Puikiai žinau, kad nebūsiu originali rašydama apie tai, ką jau ir taip visi aprašinėja, apkalbinėja ir aptarinėja kiek gali :). Drausti ar nedrausti, leisti ar neleisti gėjams ir lesbietėms bei jų visiems fanams žygiuoti Vilniaus gatvėmis... Na, šiandien aišku, kad vis tik žygiavimas vyksta. :)
Nesuprantu niekaip, garbės žodis, nesuprantu, kodėl toks didžiulis burbulas išpūstas? Taip, čia daug gilesnis reikalas nei kad leisti ar neleisti prasieiti ryškiaspalviai vėliavai Vilniumi. Kodėl ir šįkart lietuviai nenorėjo abejingai patylėti, pakalbėti tik savo rateliuose ir vogčiomis pasižvalgyt (nes vis tiek gi smalsu) į šias eitynes, kurios nei paradu, nei maršu vadintis negali :)? Kodėl tiek daug triukšmo iš esmės, na, dėl nieko?.. Kai tik atsidarydavau www.lrytas.lt arba www.delfi.lt, arba netgi www.bernardinai.lt - ilgą laiką headline'ai tik ir ėjo, susiję su seksualinėmis mažumomis. Spėjo atsibosti. O kai neseniai pamačiau nuotrauką, kur nemenka saujelė tikinčiųjų klūpo ant asfalto prie katedros ir meldžiasi, kad tik tos eitynės neįvyktų, pašiurpau!!! Pati esu tikinti, žinau argumentus, kodėl Bažnyčia nepritaria homoseksualiems santykiams, bet nesuprantu jų. Būtent tokie tikintieji atbaido nuo religijos BET KOKĮ žmogų, kuris bando ieškoti Bažnyčios. Gal net kai kuriems jau nebeieškantiems iškelia daugybę klaustukų, verčiančių dar kartą apmąstyti, ar tikrai teisingą religiją jie pasirinko išpažinti? Tą, kuri moko būti atlaidžiam, mylėti kitą kaip save patį ir priimti bet kokį asmenį tokį, koks jis yra? Ar tie pamaldieji bent jau įsivaizduoja, kaip smugdo Bažnyčios įvaizdį normalių pasauliečių akyse? Rašydama 'normalių' turiu omenyje tuos, kurie mato šiek tiek plačiau nei vieną tiesą, kurie nemato visko tik per Biblija-Bažnyčia-Šeima prizmę. Ar tos eitynės išderina tikinčiuosius? Nuskriaudžia kaip nors jų vaikus, anūkus? Dievas ir Jėzus nemokė nemylėti savo artimo, ar aš klystu?
Man nepatinka tokie ir panašaus pobūdžio ekshibicionistiniai renginiai, nesuprantu, kodėl homoseksualai jaučia tokį stiprų poreikį demonstruotis šitaip NESKONINGAI (kalbu apie didžiuosius seksualinių mažumų paradus)?! Tačiau visai kas kita tokios eitynės Lietuvoje! Jų jau reikėjo seniausiai! Tam, kad visuomenė atsibustų! Tam, kad suprastų, jog negalima kitokių žmonių paversti kaliniais! Kas, po galais, yra Lietuva?! Valstybė, Europos dalis, ar amazonėse susikūrusi gentis, kuri nudobinėja buivolus ir meldžiasi gamtos jėgoms?! Kodėl negalime toleruoti kitokio??? Ar norėtų tie dievobaimingieji gyventi dvigubą gyvenimą, jei, pavyzdžiui, kokia nors mūsų visuomenės antinorma būtų turėti daugiau nei du vaikus? Ar norėtų jie meluoti visiems, kad turi tik tuos du leistinus ir kad apie trečią net negalvoja ir drauge su visais juoktis iš tų, kurie turi daug daugiau vaikų nei leistina? Ką gėjai ir lesbietės blogo davė pasauliui? Puikių nuostabių fantastiškų menininkų, stiprių politikų, gerų valstybės tarnautojų? Kaip galima smerkti žmogų dėl jo orientacijos??? Tai tada pradėkime smerkti dėl išvaizdos ir išsilavinimo, šeiminės padėties ir kilimo. Bet taip smerkti, kad parpuolus ant kelių reikėtų viešai melsti Dievo pagalbos! Nuoširdžiai tikiu, kad Viešpats Dievas savo vaikų nesmerkia. Nė vieno. Nei tų, kurie yra homoseksualūs, nei tų, kurie yra priešingose barikadų pusėse. Nežinau tokios vietos Šventajame Rašte, kur būtų konkrečiai nurodoma, kad gėjų ar lesbietę reikia pasmerkti, jo ar jos išsižadėti, nuo jo ar jos nusisukti. Kiek žinau, Dievas VISADA už Meilę. Ar aš klystu? Pataisykite, jei vis tik suklydau.
Ir kokia čia garbė mūsų šaliai, jei jau Jos Ekselencijai prezidentei "Amnesty International" pateikia peticiją, kad tik tos eitynės įvyktų?! Jetus, čia tik eitynės! Kurios, taip, reiškia nesvietiškai daug, jei esi seksualinių mažumų atstovas, jų draugas ar šeimos narys.
Žygiuokite! Žygiuokite už lygybę!
Gėda man dėl jūsų, kurie suklupote prie katedros tokiai niekingai maldai. Fui, kaip gėda!

Komentarai

  1. Jo, tos nuotraukos tai tragikomiškos. Viduramžiai kažkokie. Ir dar tas nupiepęs diedukas aiškina: kas remia eitynes, yra atsilikęs :D Oi Rima, nerašysiu aš čia savo pozicijos geriau, nes didelė diskusija gausis. Bet jei trumpai, tai pritariu - gėda pelėda. Davatkų ir morozų kraštas ta mūsų Lietuva :(

    AtsakytiPanaikinti
  2. vat ir aš į savo pranešimą taikiaus kuo trumpiau, nes plėstis galima ojetus kiek!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...