Iggy Pop inovacijos


Iggy Pop arba James Newell Osterberg Jr. į mano akiratį papuolė vėl (buvo papuolęs po filmo "Trainspotting"), kai televizorius pradėjo sukti vieną baisią draudimo reklamą su juo... Nu tikrai bai-sią. :) Visą padėtį gelbėja pats Popas (:P), o visą išgelbėtą padėtį vėl paskandina identiška Iggy Popo kalbanti lėlė. :) Dabar, reklamai šiek tiek aprimus tv eteryje, dar Londono gatvėmis gausiai kursuoja autobusų su Popo reklama ant šono... Tai vat ir pradėjau galvoti, kuo tas Iggis toks Anglijai ypatingas? Kiek pašmirinėjau interneto platybėse, prasinešiau pro kai kuriuos žurnalus ir sužinojau įdomių dalykų! Tiesa, kodėl jis toks ypatingas karališkajam kraštui, taip ir nesužinojau - juk Iggy Popas - amerikietis! Bet nuo tada man Popas pradėjo patikti. :) Ne jo dainos :D, o ta scenos asmenybė :). Įsivaizduojat? Žmogui 63 m., o strikinėja po sceną be marškinėlių ir drąsiai demonstruoja savo gan neblogai išsilaikiusį kūną :). Nesigilinau, kokiomis priemonėmis Iggis išsaugojo tokią viršutinę kūno dalį (su veidu mažiau pasisekė - internete patupdyta įvairių baisybiškų grimasų :D), bet žavi ta jo 'dzin' pozicija. Nu totalus menininkas! :D Turbūt vienintelis atvejis, kai dainininkas yra su marškinėliais - tai toji baisioji reklama. :)
Atlikėjas bando jėgas ir kino scenoje. Vien ko vertas jo epizodinis vaidmuo su Tomu Waitsu antrapus stalo Jimo Jarmusho filme "Coffee and Cigarettes"! Nors, bendriau, kad labai ypatingos vaidybos nebuvo :)... Argi sunku vaidinti save? :) Na, kartais. Bet ne šiam menininkui. :) Dar Iggy Popas yra įgarsinęs keletą animacinių personažų. Žodžiu, vyrukas ambicingas dėl kino - animacijos scenos :D. Gal dėl to, kad muzikoje nėra didelio pasisekimo? :)
Iggio pseudonimas kilo nuo grupės, su kuria James Newell Osterbergas koncertavo - the Iguanas. Kai grupė išsiskirstė, jis taip ir liko prisistatinėti Iggiu. :)
Na, o Popo inovacijos, be to, kad įkopęs į septintą dešimtį dūksta scenoje pusnuogis (dūksta, pavyzdžiui, ir the Aerosmith, bet ne nuolatos pusnuogiai - dažniausiai būna apsirengę :D) yra 'nėrimas į publiką' (angl. 'stage diving'):D. Net jeigu ir ne Iggy Popas buvo išradėjas šito genialaus akto, tai vienas iš pradininkų tikrai. :) Dėl to nesiginčyja nė vienas muzikos apžvalgininkas. Žiūrėkit, gal kada sužinosim, kodėl keliami per roko koncertus smilius ir mažasis pirštelis, padarydami puikųjį ženklą 'ragai' :D, ir kratomos galvos? :D Ir kad neatrodytų mano postas nerimtas, būtinai turiu parašyti, kad Iggis laikomas gana svarbia persona kuriant punk rocką ir, kažkodėl, hard rocką. :)
Beje, įsivaizduoju, kad Anthony Kiedis iš Red Hot Chilli Peppers garbiame amžiuje atrodys panašiai kaip Iggy. :P
RESPEKC. ;)

Komentarai

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...