Leona - sąžinės balsas


Kai išgirdau dainuojant Leoną Lewis - britų atlikėją - suvokiau, kad garsusis Simono Cowello talentų šou - "the X Factor" - tikrai sugeba atrasti pramogų pasaulio ryškalus. Suprantu tuos, kuriuos Leonos balsas erzina ir jie negalėtų išklausyti viso jos muzikos albumo vienu prisėdimu. Gal, jei viena tam tikra daina nebūtų manęs užkabinus, mano požiūris būtų toks pat kaip Leonos negerbėjų. :) Pirmoji daina, kurią išgirdau atliekant Leoną, buvo "Bleeding Love" ("Kraujuojanti meilė" - liet.). Na, lietuviškai dainos pavadinimas ne taip gerai skamba, kaip angliškas. :D Mane sužavėjo dainos žodžiai, atrodė, kad dainuoja apie mane ir man :). Taip sakant, radau asmeninį santykį su daina. :P Tada pradėjau po truputėlį ir pačia dainininke žavėtis: vegetarė, mylinti gyvūnus (jos aistra - žirgai) ir, iš visos medijos sprendžiant, yra paprasta kaip du centai. :) Leonos muzikos žvaigždė šovė į pačias viršūnes ir, nors ji nėra tokia žinoma kaip Lady Gaga ar Madonnka, tačiau akivaizdu, kad atlikėja to ir nesiekia. Kol kas, rodos, Leona Lewis pasirinko ramų gyvenimą be skandalų ir hiperbolizuotos seksualios išvaizdos, kaip, pvz., Kylie Minogue. O atlikėjo, kurio mažiau ar daugiau, bet pagrindinis tikslas yra tiesiog muzika, negerbti neina. :)
Leona Louise Lewis YRA JAUNESNĖ UŽ MANE!!!, o jau šitiek pasiekus! :o :D Na, gerai, antras dublis... :D Uf. :) Leona Louise Lewis yra gimusi 1985 m. balandžio 3-ąją. Tapo talentų šou "the X Factor" trečiojo sezono nugalėtoja, parodydama savo puikų balso diapazoną ir kuklumą - vidinį ir išorinį. :) 2007 m. išleido albumą "Spirit", 2009 m. - "Echo". Žinoma, Leona yra menininkė ir savo pasirodymuose ji nebūna apsisiautusi kuklų juodą apdarą, susagstytą iki pat kaklo - kaip tik atvirkščiai! :) Leona demonstruoja savo gilias dekoltė. :) Bet netgi dekoltė šios atlikėjos kuklumui nekenkia. :) Leona Lewis kuklumo terminui duoda vidinio būvio apibrėžimą: jokio šokiravimo - tiesiog harmonija, jokios agresijos - tiesiog ramybė. Kad dainininkė didi pacifistė, išduoda tatuiruotė - taikos ženklas už vienos jos ausies. Pačia vidine laikysena Leona perduoda taikos žinią.
Turiu abu dainininkės albumus, perklausiau jų keliolika kartų. :P Galiu vertinti. :) Nežinau, ar pirkčiau taip spontaniškai jos CD dar kartą. Nežiba jos muzikos albumai tobulybės link vedančiu keliu. Bet, taip, juose yra labai stiprių dainų: "Bleeding Love", "Run", "Footprints in the Sand", "I Got You" ir kt. Tačiau bendras albumų vardiklis kiek nuvilia - atrodo, girdi vis tą pačią melodiją. Visos dainos it susilieja į vieną foną - gali klausytis albumo net miegodamas - nepažadins. :) Yra tokia muzikos rūšis kaip meditacinė muzika, bet ji ir yra skirta visiškam atsijungimui, kai leidi visoms melodijos sutekėti į vieną garsą, o Leonos Lewis dainos skirtos ramiam, tačiau ne pasyviam klausymui. Tad kodėl nenorėta prie kai kurių dainų ilgiau padirbėti, suteikiant joms daugiau "pipirų"? Čia jau apsileidimas - ne kitaip. Tačiau tikrai galiu pagirti Leonos perdainuojamus kitų atlikėjų kūrinius, vadinamuosius coverius, pvz., SNOW PATROL "Run" ir OASIS "Stop Crying Your Heart Out". Pastaroji daina iš viso "Echo" albumo yra kone tvirčiausias kūrinys - šioje dainoje Leonos balsas yra žemesnio diapazono ir visam albumui suteikia sveikintino naujumo.
Tačiau kad ir kiek kritikos būtų nuo manęs šiai atlikėjai, jai tikrai galvos dėl to neskaudės :D, o ir pripažinti, kad dainininkė išties turi kupinas rieškutes talento, man nesunku. :)
Tikiuosi, Leonos Lewis žvaigždė užsižiebė muzikos pasaulyje ilgam. Jai dar tik karjeros pradžia, tad laiko yra į valias kurti vis geresnes, išbaigtesnes dainas. Žinoma, yra daugybė žmonių nepasieksiančių tokių muzikinių aukštumų kaip Leona Lewis. Ir dėl sėkmės trūkumo, ir dėl talento. Tad ir kritikos atlikėja mano atveju gauna tik todėl, kad neabejoju jos gabumais. Kam daryti vidutiniškai, jei galima ir labai gerai?
Kodėl aš klausau Leonos Lewis? Todėl, kad jos muzika - kaip sąžinės balsas. Nesvarbu, kiek kenti, kad ir kaip skauda - visada būk geras ir tyras. Visada mylėk ir užjausk. O šiais laikais, manau, tikrai nemenka dozė žmonijos yra išsiilgusi paprastumo ir nuoširdumo. Ypač muzikoje.

Komentarai

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...