Apvaliojo stalo poliglotai


Šeštadienis. Šurmulys mūsų virtuvėlėje prieš prasidedant susirinkimui. Viršininkė iš žmogiškųjų išteklių arba kitaip kadrų skyriaus laukia paskutinių atskrendančių paukščių į lizdą. Prie vieno virtuvės apvaliojo stalo sėdi keturi asmenys - tiesiai jai už nugaros: anglas, šveicarė, Latvijos rusė ir lietuvė. Anglas su šveicare kalba angliškai, Latvijos rusė su lietuve - rusiškai, tada jos kelis žodžius įterpia angliškai, visas stalas kartu skaniai pasijuokia. Viršininkė pasižiūri gana nustebinta į apvalujį stalą ir, atsisukusi atgal į 'auditoriją', su šypsena sako: "My god". :D Tada į virtuvę įlekia Noemi ir savo stipriu itališku akcentu pradeda kažką sakyti. Kažkokia bėda su siuntomis. Kai jai pritrūksta angliškų žodžių, pradeda gestikuoliuoti ir visiems pradeda darytis aiškiau. Šveicarė jos ramiai itališkai kai ko paklausia, Noemi atsako, šveicarė išverčia angliškai. Visa virtuvė sukyla darbui. Išeinant pro duris girdisi angliškos, rusiškos, lenkiškos, lietuviškos ir itališkos kalbos. Keista kažkodėl. Tikrai keistas jausmas apima... :) Bet tuo pačiu toks teigiamas pasaulio pilietis pasijunti! :)

Komentarai

  1. Fantastiškasssssssssss paveiksliukas ;)!!! mm, norėčiau prie tokio stalo atsidurt kada, labai patinka man visokios kalbos :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mačiau, kad yra paliktas komentaras. Dar nežinojau, kieno, bet NUJAUČIAU, kad tavo. :D Ir žinai, kas įdomiausia? NUJAUČIAU, kad bus komentaras apie paveikslėlį. :D Kaip tai pavadinti? Pažįstu tave? :D

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...