Baltais pūkeliais krinta snaigės


Greitai greitutėliai bandysiu parašyti šį paskutinį 2010-ųjų rudens įrašą. Kadangi noriu apvalaus 150 blogo įrašų skaičiaus (snobizmas ne kitaip!) ir noriu iškilmingai taikaus šio vienetinio rudens išlydėjimo bei jaukaus ir tvirto šios vienetinės kalendorinės žiemos sutikimo. :)
Manau, žinote a. a. maestro Vytauto Kernagio dainą "Paukščiai". Tai štai. Ši daina, žiūrint į Londono snaigių šokį, sukosi mano makaulėje iki negalėjimo. Mano negalėjimo. :D Man, žinokite, nėra liūdnesnės rudens išlydėtuvių dainos. Aš rimtai. Gerai, kad snigo, nes kitaip visai juoda diena būtų pasidariusi... "Išskrido paukščiai iš namų. Tylu - jų meilės giesmės baigės". Jei imtume eilėraštį atskirai nuo muzikos - išgyventi dar galima, bet jei su muzika... Atleiskite, einu išsiverkti... :D :P Kai kas galėtų paprieštarauti: "Ir ko čia žliumbti? Graži, lyriška daina, plius su viltimi, kad tie paukščiai sugrįš - "jie grįš pavasarį saulėtą. Ir džiugins jaunus ir senus daina tiek sykių jau girdėta..." Viltį visame kame galima atkapstyti - aš jum pasakysiu. Liūdna man dėl to, kad tie paukščiai išskrisdami išsineša ir galimybę būti tarsi kitoje vietoje. Jų mes lauksim parlekiančių čia (Lietuvoj, Londone, dar kur nors), šalty ir ilgesy. O kai dar pagalvoji, kad nevisi paukščiai grįš, ir gal net ne tie, kurie išskrido ar kurių laukei... Ne, nedžiugios gaidos, nedžiugi lyrika. Ir nežinau kodėl, bet lietuviškųjų rokerių "Polerizuoti stiklai" daina "Ruduo", kuri tikrai yra be vilties, nes "šiandien mes susitikome kartą paskutinį", man skamba ŽYMIAI ŽYMIAI ŽYMIAI optimistiškiau, negu tie viltingieji paukščiai. :) :P

Tad visiems nežvarbios žiemos ir baltų svajonių! :) Ir tokių dainų, kurios skatintų vilties atsiradimą, šildytų ir nuteiktų kūrybiškai! :) Susitiksime žiemą! ;)

Komentarai

  1. Mane irgi ta daina taip pat veikia ;). Kaip ir daugelis dainuojamosios poezijos dainų...Jos turi to kažkokio skaidraus skausmo, jei taip galima pasakyt :). Dėkui už tokį mielą palinkėjimą, o Tau linkiu, kad būtų ir 200-asis ir 1000-asis ir t.t. įrašas bloge ;).

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū. :) Svarbiausia, kad gebėjimas ir noras raštyi nedingtų ir būtų, kas mane skaito. :D

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...