Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)


Galima būti negirdėjus apie naujausius ir moderniausius visokius dj'us, reperius ir pop žvaigždutes, apie vis naujas muzikos stilių kryptis, bet yra keli atlikėjai, kuriuos paprastai žino visi: W. A. Mozartas, Madonna, E. Johnas, Lady Gaga (jei nežinoma muzikos, bent jau žinoma kaip ji atrodo :D), Džordana Butkutė, R. Cicinas, D. Dolskis (Lietuvos mastais imant) ir ABBA. :)
Britai neseniai išsirinko mėgstamiausią ABBOS dainą, mano manymu, kuo puikiausiai atspindinčią jų militaristinę dvasią - "The Winner Takes It All". :) Aš ir įnikau tokio pavyzdžio paskatinta ieškoti savo mėgstamiausios ABBA dainos. :) Vis tik apsidraudžiu - kas nelabai žinot apie šią švedų grupę, hitais tapusias dainas traukiančią nuostabiai angliškai, truputėlį juos pristatysiu. Keturi atlikėjai: Anni-Frid "Frida" Lyngstad, Björn Ulvaeus, Benny Andersson and Agnetha Fältskog. Jų vardai sudaro grupės pirmąsias raides. Idėjinis vadas - Bjornas Ulvaeus. Man jis - nepaprasta asmenybė! Kiek turi turėti talento ir ugnies, kad galėtum kurti amžinąsias dainas? Nors, duodamas interviu britų televizijai, muzikantas sakė, kad ABBOS kelias į pripažinimą augo pamažu, atkakliai visam ketvertukui dirbant - muzikantai norėjo įrodyti, kad jie ne vienų metų "Eurovizijos" žvaigždės. Dainininkai gražiai pasidalino poromis, susituokė :), o po to, kas dažniausiai ir nutinka pramogų pasaulyje, abi poros išsiskyrė. Nors grupė nepranešė oficialiai apie savo išsiskirstymą, tačiau jų veikla nutrūko 1982 m.
Nenuginčyjama tiesa, kad mane ABBA užkrėtė tėvai :), tačiau neabejoju, kad šia grupe būčiau susižavėjusi kada nors, net jei maniškiai ir nebūtų jų dainų klausę. ABBOS dainos tokios nesenstančios! Jei liūdna daina, tai griebia už širdies, nesvarbu, kokio amžiaus bebūtum, jei linksma - kojos pradeda kilnotis. :) Natūralus nesenstamumas! :D Legendos su savo amžinosiom dainom! :)
Taigi, pasikasiau pakaušį, perklausiau porą kartų jų dainų ir priėjau išvadą, kad man pati pati pačiausia ABBOS daina yra jų didysis debiutas plačiajame muzikos pasaulyje - "Waterloo", nedidele balų persvara nurungusi "Take a Chance On Me". :P ir "Mamma Mia" ("I've been cheated by you since I don't know when... ta ta tara ra ra, ta ta tara ra ra" :D). Klausydamasi "Waterloo" įsivaizduoju save plastiškai šokančią. :) Atkreipkite dėmesį, jei žiūrėsite "Waterloo" klipą, į ypatingą to meto rūbų stilių. :D Sakau, jau kai linksma jų klausytis, tai linksma! :D O ABBOS "Thank You For the Music" man labai asocijuojasi su Naujaisiais Metais. :)

Komentarai

  1. Tas kairysis jaunuolis tai labai graudžiai atrodo. Ech, ta mada, išdykėlė :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Reportaže, kur rodė apie ABBA tai ir buvo pasakyta, kad jie madas diktuodavo. :) oi, linksma jiem patiem buvo prisiminti, kaip "rėdėsi" :D. Gerai, kad mados kartais miršta, o va, muzikos kultas lieka... :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Po ilgo ilgo laiko...