Žiauriausias žvėris


Žmogus yra žvėris, žinduolis. Protas, žinia, jam suteiktas, kad galėtų valdyti savo agresyvius, neigiamus, laukinius instinktus. Protas duotas tam, kad žmogus-žvėris galėtų kurti civilizaciją, kultūrą, švietimą, šviesą, šilumą, gerumą.
Suprantu, visokių žmonių Žemelėje yra (bet nemanau, kad visokių reikia). Yra užjaučiančių, empatiškų ir visiškai pasyvių skausmui ir atjautai savo pačių valia. Yra žiaurių. Ši žmogaus savybė - žiaurumas - nesvarbu, kokia priežastis žiaurumą išprovokuotų, mane labiausiai ir gąsdina. Visi turime žiaurumo. Bet noriu tikėti, kad gėris, glūdintis mūsų širdyse, geba valdyti žiaurumą. Tačiau, kai naikinantis žiaurumas užvaldo asmenį ir negrįžtamai sunaikina gyvybę, man atrodo, kad kiekviename iš mūsų asmeniškai ir Visatoje bendrai, įvyksta kad ir mažytė, tačiau pasaulio pabaiga. Net ir menkiausia žiaurumo apraiška yra nemenkas pralaimėjimas prieš milijonus metų lipdytą žmogaus savimonę. Tuo pačiu tarsi vienu pūstelėjimu nupučiama VISA, kas buvo kada nors sukurta gražaus, prasmingo ir didingo per tūkstantmetę civilizacijos istoriją.
Gruodžio 7-tą kažkas specialiai padegė Klaipėdoje įsikūrusios gyvūnų prieglaudos "Penkios pėdutės" patalpas. Sudegė visi gyvūnai. Mano smegeninė neneša, kokio žiaurumo tai turėtų būti žmogus ar žmonės. Nemoku ir nenoriu suprasti. Koks didžiulis žmonijos savimonės pralaimėjimas! Skriausti tuos, kurie priklausomi nuo mūsų! Nuo mūsų savimonės ir gerumo. Skriausti tuos, kurie neskriaudžia, o jei yra patys skriaudžiami, negali niekam pasiskųsti, nes mes vis tiek nemokame jų, o jie mūsų kalbos. Žiauriau nebūna, kai triumfuoja mumyse tūnantis žvėris. Šiuo atveju man gėda dėl to, kad, būdami protaujantys žmonės, vis tik parodome, kaip netoli nuo klumpelės per milijonus metų pažengėme.
Deja, jau taip kvailai sutapo, kad dar vieną labdaringą siūlymą pateikiu kalėdiniu laikotarpiu, kai ir taip mirgėte mirga visokie gerumo ir dosnumo renginiai ir akcijos. Tačiau jeigu vis tik panorėsite prisidėti nors šiek tiek prie gyvūnų prieglaudėlės atstatymo (nes nesugrąžinsi tų, kurie sudegė), pateikiu čia ir visą aukojimui reikalingą informaciją.

VšĮ Gyvūnų globos namai "5 pėdutės"
Paramos gavėjo kodas: 302144543
Nordea Bankas, kodas: 21400
Sąsk. Nr.: LT552140030001532324


Ir teneprabunda mumyse žiaurumas. Visada stenkimės rodyti, kad žmogus, kad ir koks primatas būtų, vis tik turi kažko nenusakomai dieviško.

Komentarai

  1. išties nesuvokiama protu, kaip galima šitaip pasielgti... Analogiškai nesuprantu, nesuvokiu, kaip mama gali palikti, ar dar žiauriau - nužudyti savo vaiką ...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dėl mamos... Na, juk visokių mūsų psichika varžtelių turi. O gal per gimdymo kančias vienas ima ir atsisuka? Neteisiu tų moterų, tiesiog samprotauju... :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Esu čia, norėdamas paliudyti, kaip šis galingas burtų ratukas, vadinamas daktare Ogala, padėjo man pagerinti mano santykius. Man skaudėjo širdį, kai mylimoji man pasakė, kad jis nebėra suinteresuotas vesti mane, nes kita ponia ant jo panaudojo juodąją magiją. Aš verkiau ir verkšlenau kasdien, kol taip blogai, kad kreipiausi į internetą pagalbos. Štai tada, kai perskaičiau atsiliepimą apie dr. Ogala, tada kreipiausi į jį pagalbos ieškant meilės ir savo gyvenimo. , jis padėjo man užrašyti galingą meilės kerą ir, mano nuostabai, po 24 valandų meilės burto, mano mylimasis grįžo ant kelių maldaudamas manęs atleisti. jo el. pašto adresas: drogalad02@gmail.com WhatsApp +2347049668119 ...

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...