Oi tai Dalia Dalužė


Atskleisiu jums vieną šventvagystę - žaviuosi tais nesveikuoliais, kurie gali būti apibūdinti kaip darboholikai. :) Žinoma, blogai, kai darbas ir hobiu tampa, bet kita vertus... Jei tai tikrai pati priimtiniausia savirealizacijos forma?.. Nereikia tų darboholikų taip stipriai teisti ir siūlyti pulti gydytis... Darboholikai išneša kokius šešis šeškus-parazitus - tinginius. :)
Klausiaus ketvirtadienį interviu su režisiere Dalia Ibelhauptaite. Rekomenduoju. :) Radijo "Opus 3" programa "Švelnūs tardymai" su vedėju Richardu. Jei susidomausite, pasikniskite laidos archyve.
Klausiausi visos, nekarpytos "Švelnių tardymų" versijos, tad beveik dvi valandas buvau apžavuose. :) Kokia nepaprastai stipri moteris Dalia Ibelhauptaitė!!! Šitaip mylėti savo darbą!.. Šitaip juo gyventi!.. Moderni europietė, kuri spjauna į tradicijas (tai nebūtų mano pasirinkimas, tačiau toks režisierės kelias ir ji jame jaučiasi tvirtai) ir tikrai drąsiai koja kojon gali eiti su bet kuriuo iškiliu Europos, o gal ir pasaulio režisieriumi. Moterų režisierių tikrai mažai, o Ibelhauptaitė dar ir iškili, talentinga, be galo darbinga režisierė! Dabar noriu pamatyti visas jos Lietuvoje statytas operas! :D Manau, jei žmogus vien savo žodžiais, kurie yra argumentuoti, moka klausytoją užburti, įsivaizduoju, kad to asmens statyti spektakliai taip pat turėtų spinduliuoti galingą energetiką.
Siaubingai sunku prisiliesti prie meno - bet kokios srities, bandyti jį materializuoti, iš vizijos paversti kūnu. Tada mokėti jį atiduoti pasauliui - publikai, kuri kritikuos, vertins, girs, skaudins, aukštins... Būna - uždarai darbovietės duris ir "viso gero" iki rytojaus. O kaip galima nedegti susižavėjimu žmogui, kuris minimum pusę metų gyvena dvidešimt keturias valandas per parą savo spektakliu arba opera?
Patiko Dalios Ibelhauptaitės racionalus jos ir jos vyro, Dexterio Fletcherio, meilės vertinimas. Man režisierės bendras portretas paliko tvirtos moters įspūdį. Visada tikėk iki skausmo tuo, ką darai. Tada tave, kaip asmenybę, pamils ir kiti. O tokio užsispyrimo juk mum visiem taip kartais gerokai pritrūksta...

Komentarai

  1. joo,tikrai faina, kai žmgogui darbas yra malonumas, kol kas aš tą galiu pasakyt apie redagavimą :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Hm. Prieš keletą metų ir aš susižavėjusi klausiausi Dalios Ibelhauptaitės interviu - pasakojančios apie savo gyvenimą, meilę darbui, ir lygiai taip pat žavėjausi sugebėjimu siekti trokštamo tikslo. Tačiau... Kaip "Triumfo arkos" komisijos narė ji parodė ir kitą savo veidą - nepagarbų požiūrį į kito žmogaus atliekamą darbą, jos komentaruose trūko elementarios vidinės kultūros. Po to nusprendžiau, kad į jos statytas operas kojos nekelsiu. Iš principo.

    AtsakytiPanaikinti
  3. visi turim pliusu ir minusu, Neringa. :) Gerai, kad neziurejau "Triumfo arkos"... :D

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...