Kokią knygą paliktumėte? :)


Ne, neklausiu, kokią knygą paliktumėte jus vertinsiančiom kartom, jeigu aplankytų sparnuotas, ypač talentingai kūrybai nusiteikęs įkvėpimo žirgas, ar kokią knygą, peržvelgę savo namų biblioteką, norėtumėte perduoti kaip vertingą relikviją palikuonims. Čia tiesioginis klausimas. Ne tarp eilučių ir ne perkeltine prasme. :) „Virgin Atlantic“ iškart po žiemos švenčių paskelbė TOP 10 knygų, kurios, nusileidus lėktuvui, keleivių buvo paliktos priešais esančios kėdės kišenėlėje (angl. „back seat pocket“). :) Žinoma, būna pasitaiko, kad knygos paliekamos netyčia, tačiau didesnė tikimybė vis tik ta, jog tai – nuostabus būdas atsikratyti nereikalingo balasto, kuris arba jau skrydžio metu būna perskaitytas, arba knygos savininkui pasirodo esąs bevertis, tad ir pasiimti to balasto iš lėktuvo kartu su savimi nebūna prasmės. Anna Catchpole, „Virgin Atlantic“ atstovė spaudai, pusiau juokais, pusiau rimtai sakė, kad „kadangi kasmet lėktuvuose paliekama tūkstančiai knygų, rimtai svarstome galimybę atidaryti lėktuvinę biblioteką“. Daugiausiai Bransono komandos nariai skrydžio pabaigoje surinkdavo įžymybių biografijų ir su kelionėmis susijusių knygų. Labiausiai paliekamų knygų sąrašo aštuntoje vietoje atsidūrė pačios „Virgin“ „galvos“ – sero Richardo Bransono – „Screw Business As Usual“. :) Trečioje vietoje – Katie Price ir jos „Santa Baby“. :D Ši knyga dažniausiai buvo „pamirštama“ žmonių, šventėms skridusių į Dubajų. :) Karlo Pilkingtono „Travel Diaries“ rasti visame „Virgin Atlantic“ skrydžių tinkle, ypač ilguose skrydžiuose į Delį, Nairobį ir Australiją. Na, o labiausiai 2011-aisiais „pamirštamos“ knygos laurus nuskynė Lordo Alano Sugaro “The Way I See it: Rants, Revelations and Rules For Life”. :) Liaudžiai „nervai nebelaiko“, kai mokoma gyvenimo taisyklių, m? :)
Yra knygų, kurias va taip va „pamiršti“ norėtumėte? :) Man regis, kad aš net šiokį tokį sąrašą galėčiau sudaryti, kokias knygas mielai palikčiau galimai lėktuvinei bibliotekai. :D

Komentarai

  1. :D niu nieko sau, labai įdomu :). Hmmm, neateina į galvą, ar tokių knygų dab būtų, bet studijų metais ... tikrai tokių buvo :DDD.

    AtsakytiPanaikinti
  2. :D. Jo, studiju metais ir man buvo. Kone visos. :D Dabar irgi yra. :) Tikrai esu "prasovusi" nusipirkdama kai kurias grozines literaturos knygas.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Šventosios poilsio namuose labai sąmoningai esu palikusi Sabaliauskaitės "Silva rerum" I dalį... Buvo taip žiauriai nuobodu, kad įveikiau tik trečdalį. Bet tikiuosi, kad tie, kas rado, apsidžiaugė - juk šedevras :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Bet tai jo! Kaip ta Silva rerum giria! Jauciu didziuli spaudima is daugybes pazistamu ja perskaityti! :) Gal verta, galvoju, kada nors pasiduoti?.. :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pasiduok. Ne dėl to, kad gera, o todėl, kad savo nuomonę susidarytum ir galėtum su skaičiusiais padiskutuot ;)

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...