Sielos gelbėtojai su Dave'u

Šitasai įrašas konkrečiai skiriamas mano brangiai draugei Rūtai, tačiau ir visi kiti, kurie užsuks į 'kompasą', taip pat maloniai kviečiami prisijungti prie skaitančiųjų šį įrašą. :)

Dave'as Gahanas - 'Depeche Mode' vokalistas - susidėjo su gera kompanija :). Beatsigaunantis po vėžio, norėjęs šiek tiek labiau atsidėti šeimai ir pailsėti nuo muzikinių projektų, muzikos pasaulio senbuvis staiga buvo prikeltas vėl kvėpuoti muzika pilnais plaučiais. Gahanas gavo muzikos įrašų iš Rich Machin - žmogaus iš muzikinio dueto 'Soulsavers', su kuriais turėjo garbės susipažinti, kai 2009-2010 m. būtent jie apšildė 'Depeche Mode' 'Universe' turą. Depeche Mode atlikėjas klausydamasis Rich muzikos, pradėjo savaime kurti tekstus, paversdmas muziką į dainas, ir taip pasidalino su pasauliu nuoširdžia dalimi savęs - žodžiais išliejo viską, ką patyrė gydymo laikotarpiu: egzistencinius klausimus ir labiau proziškus kasdienius išgyvenimus. Pavyzdžiui, dainoje 'Bitterman' yra žodžiai: 'There's a face in the mirror that I don't understand. See the one that I wear is not who I am'. (liet. "Veidrodyje yra veidas, kurio nesuprantu. Tas, kurį matau, nesu aš".) Pats Dave'as tvirtina, jog žodžiai dainoje tiesiogiai susiję su jo vidine savijauta bei fiziniais kūno pokyčiais onkologinės ligos gydymo laikotarpiu. Apie darbą su 'Soulsavers' D. Gahanas sako, jog tai buvo akimirksnio reakcija - kažkas spragtelėjo, užsiplieskė ir prasidėjo magija. Pačiam Rich Machin išleisti 'Soulsavers' albumą buvo staigmena, nes tuo metu muzikos prodiuseris ir dainų kūrėjas dirbo su filmų garso takeliais, tačiau abu vyrai nusprendė, jog pramesti tokį šansą, būtų nedovanotina klaida. Gahanui be galo patiko dirbti su Rich Machin, nes, kaip pats atlikėjas sako, tai buvo labai skirtinga negu visa tai, kas buvo kurta su DM. Na, o Richas taip pat liko laimingu - 'Depeche Mode' gerbėjas jis nuo vaikystės. Abu vyrai albumu 'The Light The Dead See' yra itin patenkinti ir žada dar vieną albumą. :) Beje, 'The Light The Dead See' išleistas jau beveik prieš metus - 2012 m. gegužės gale. :P

P. S. Visi oficialūs (ir netgi kai kurie neoficialūs) 'Soulsavers' albumo 'The Light The Dead See' video yra juodai balti. Daug gamtos ir šiek tiek žmonių liūdnomis akimis. Gražu. :) Netgi 'Soulsavers' ir Gahano pasirodymas gyvos muzikos koncertas Los Andžele yra padarytas juoda-balta principu. :) Enjoy. ;)

Komentarai

  1. Dėkui, mieloji, už puikų įrašą :). Mūsų mylimukas yra nuostabus ir kaip vynas - kuo brandesnis, tuo geresnis :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...