Netikėtai pamačiau - KT Tunstall


Kaip gerai, kai būva tokių puikių bendradarbių kaip Karen! Čiupt už rankos - ir tempiasi į gyvos muzikos laidos filmavimą. :) Dar geriau, kai ta puikioji bendradarbė Karen yra VIP klientė vat tokiuose visokiuose reikaluose :D. Už užrakintų metalinių vartų prie ne pagal funkcijas pritaikytoje bažnyčioje, kur įsikūrusi viena iš Sky kanalo studijų, patrypčiojom tik dvi valandas ir įėjom į vidų. Kiti šimtas, jei ne daugiau, žmonių liko žiūrėti į vidinį kiemą liūdnom akim per tuos pačius metalinius vartus... O globalinį skausmą aš jaučiu. Žiūrėjau į tuos varguolius, kaip žymusis "Mėslitos" direktorius pasakytų, ir nepaprastai jų gailėjau, pamiršdama pagailėti ir savo nušalusių kojų pirštų. Laidos filmavimas kaip ir buvo planuota truko iki 10 vakaro, automatiškai sulaukė žiūrovų paburnojimo: "tai kokio velnio mes čia nuo šešių šąlam?" Bet nepaisant visokių makabriškų situacijų ir tikrai juokingų scenelių, manau, beveik visi liko patenkinti. :) Nes. Mes. Pamatėm. KT Tunstall!!! Tikrai ją esate girdėję. Ne visi pavardę žino, bet girdėję tai tikrai esate. Jos didžiausias hitas - "Suddenly I See". O šita daina tikrai daugiau ar mažiau visų girdėta. :) Net vykstant pačiam laidos filmavimui man vis iškildavo klausimas: "kas ji tokia? kokia kokia jos pavrdė?" ir aš nedraugiškai tampydavo Karen megztinio rankovę. :D Karen, norėdama būti visiškai tikra, pasiklausdavo savo iš kitos pusės sėdinčios draugės, ši - dar kitos. :D Bet argi vardai svarbu (kas ten šaukia "taaaaiiiipppp!!!"??? :D), kai muzikos galia yra nekvestionuojama? :) Visų pirma pati atlikėja paliko muzikai atsidavusio iki pat panagių žmogaus įspūdį. O jau kaip kažkur esu minėjusi, nesižavėti darboholikais aš nemoku. :D Katherine Victoria Tunstall, geriau žinoma kaip KT (Katie), yra Škotijos daininkė ir dainų autorė. Nors jos pirmasis muzikos instrumentas buvo pianinas, vis tik ilgainiui ji tapo susižadėjusi (engaged :D) su gitara. :) Jau ištekėjusi ir jau turinti "Grammy" :).
Klausėmės jos dainų iš visų trijų jos albumų, gaudėme kiekvieną žodį apie jos asmeninį gyvenimą ir muzikos karjerą. Dainininkė į studiją be kelių gitarų atsigabeno elektroninį prietaisą, kuris turbūt žargonu čia vadinamas dub (jei įdomus šio prietaiso veikimo mechanizmas, payoutube'inkite atlikėją Dub FX :) ). Neįtikėtinų stebuklų galima su šiuo prietaisu atlikti - pvz., paversti save vieno žmogaus orkestru. :) Įrašai kelias gitaros partijas, tada savo balsą visaip kaip išlankstai, o po to dainuojant tereikia reikiamus pedalus nuspausti ir voila - turi savo paties pritariamąjį vokalą ir net kelias vienu metu skambančias gitaras. :) Po koncerto labai noriu įsigyti KT Tunstall naujausią albumą "Tiger Suit". Ne tik dėl dainų. Dėl to, kad jai tokį pavadinimą duoti įkvėpė knyga "Where the Wild Things Are". :) O aš šitam bloge jau rašiau apie matytą filmą. :) Ir todėl, kad taip pat šios knygos inspiruota KT prieš pradėdama įrašinėti "Tiger Suit" suprato auksinį dalyką: "We are not born scared, we become scared" (liet. "Mes negimstame išsigandę, mes tampame išsigandusiais".
O dabar šiek tiek padrikai apie KT.
Kai jos tėtis pamatė, jog per tv leidžiamas jo dukters pirmasis muzikinis įrašas, tiesiog sušuko: "She bloody did it!" :D (liet. "Ji, po paraliais, tai padarė!")
Savo vyrą KT į pokalbį įvedė labai natūraliai: "<...> taigi viskas baigėsi tuo, kad su grupe mes pradėjome įrašinėti albumą, kuri turėjo tikrai gerą būgnininką, o jam viskas baigėsi tuo, kad prieš keletą metų jis mane vedė". Po pauzės. "Jis tikrai geras būgnininkas." :D
KT Tunstall užaugo šeimoje, kur visiškai neskambėjo muzika. Jos muzikinius gabumus, pasak jos mamos, išdavė tik tai, kad KT turėjo tokią gerklę, kaip nė vienas šeimos narys nuo pat kūdikystės. :D
Kas dar nerandat savo gyvenimo prasmės, nesisielokikite - dainininkė iki 26-erių dirbo pusės etato darbus. Bet labai norėjo save pavadinti tikra muzikante, todėl persikraustė į Londoną, kad galėtų siekti karjeros.
KT yra aktyvi ekošalininkė. Prieš porą metų keliavo į Arktiką su projektu "Capes' Farewell". Neseniai įkūrė savo įrašų studiją, varomą saulės baterijomis. :)
Pirmą kartą stipriai įsimylėjo būdama JAV septyniolikos metų. "Tada supratau, kad niekada NIEKADA negali nuvertinti septyniolikmečio meilės jausmo ir niekad nemaniau, kad būnant vos septyniolikos galima sukurti tokius nuostabius kūrinius".
Linksmieji momentai iš laidos filmavimo: įsakymas ploti, nutilti, patylėti trisdešimt sekundžių, o tada iš naujo įrašyti plojimą. :D Arba toks stage manager dainininkei liepdavo, jau pasibaigus dainai, kai visa salė dėkingai paplojo, grįžti prie gitaros ir atlikti paskutinio akordo imitaciją. :D Visiems, kas eis į tokį a cappella filmavimą, kur kamera juda ratu, siūlau rinktis kuo aukštesnes "laktas" - kai sėdi pirmoje eilėje, būtinai kas nors suka ratus su kamera atsukęs nugarinę kūno dalį palei pat tavo nosį, o tu turi raityti kojas, kad koks laidas nepasipainiotų. Antra eilė ir netaip jau gerai - filmavimo kameros aparatas užima nemažai vietos ir realiai atlikėją matyti daugiausiai šansų turi tik per kameros ekraną. :)
Pati nežinodama, kad būsiu tokia sumani šiuo klausimu, įsitaisiau aukščiausioje pakyloje. :P

KT Tunstall "Suddenly I See".

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...