„Umpulump“ and Co


Ir vėl Petrauskaitė apie filmus. :)

„The Blind Side“. Už Leigh Ann Toohy vaidmenį 2009 m. Sandra Bullock gavo „Oskarą“. Aktorė vaidino tikrai gerai, tačiau kažkokio išskirtinio stebuklo, kitoniškumo Bullock vaidybos manieroj nepamačiau. Aktorės „Oskaras“, kaip nutiko ir su J. Roberts „Oskaru“, atrodo tarsi Kino Akademijos padėka už jos visus vaidmenis – daugiametį įnašą į kino pramonę. Labiausiai patiko ir didžiulį įspūdį paliko jauniausio - Jae Head - filmo aktoriaus pasirodymas. Žavingas vaikas. :) Apie ką. Apie turtingą Toohy šeimą, kurie kaip lygiavertį šeimos narį priima benamį juodaodį jaunuolį, priglaudžia jį savo namuose ir padeda atsitiesti kaip asmenybei, visam pasauliui įrodyti, kad yra nekvailas bei atrasti savo – regbio žaidėjo – talentą. Filme yra vietų, kurios supurto: o juk pasauly tikrai nemažai žmonių, kurie ir miršta taip niekad ir neturėję nuosavos lovos... Filmo įtaka man: vėl mąstau apie įvaikinimą.
Beje, žodelis „umpulump“ man įstrigo būtent iš šio filmo, o ne iš Roano Dahlo knygos „Čarlis šokolado fabrike“. :)
Įvertinimas: 8/10

„The American“. Filmas prodiusuotas paties George‘o Clooney‘io! :) Šį filmą žiūrėjau tik dėl to, kad jį režisavo Antonas Corbijnas – daugelio „Depeche Mode“ klipų kūrėjas ir nuostabaus debiutinio filmo „Control“ (liet. „Kontrolė“) , rodyto ir kažkuriame „Kino pavasaryje“, režisierius. „Amerikietyje“ Corbijnas grįžta prie aktyviųjų „Depeche Mode“ muzikos klipų kūrimo stiliaus, tik jo „Kontrolė“ kažkaip iškrito iš to sąrašo... Bet man Antonas patinka. :) O jau Clooney‘is Clooney‘is!.. :) Ir šarmingas, ir talentingas. :) Paskutinė „Amerikiečio“ scena kokia!.. „Oskarą“ George‘ui!!! Apie ką. Apie samdomą žudiką, kuris tenori ramaus, normalaus, žemiško gyvenimo.
Įvertinimai: „Kontrolės“ – 10/10 (rekomenduoju pažiūrėti. Ypač „Joy Division“ gerbėjams :)), „Amerikiečio“ 6/10.

„Monsters vs Aliens“. Animacija. Linksma, juokinga animacija. :) Beveik nebuvo tualetinio humoro. :) O gal net, galima sakyti, visai nebuvo. :) Pagrindinę personažę – Susan arba Ginormicą – įgarsino Reese Whiterspoon. O Rima liko sužavėta Hugh Laurie, plačiosioms masėms geriausiai žinomo kaip daktaras Hausas, balsu, paskolintu Daktarui Tarakonui (Doctor Cockroach PhD). :) Apie ką: apie vadinamuosius „monstrus“, kurie išleidžiami į laisvę, idant sunaikintų ateivių į Žemę siųstą robotą. Žiūrint šį multiką ištinka tikrai smagus laiko praleidimas – ir pasijuokti yra iš ko, ir galima surasti bendrų taškų tarp savęs ir visų monstrų. :) Žinoma, filme yra ne vienas humaniškas, natūraliai išplaukiantis moralas. Vaikam patiktų animacijos veiksmas ir antgamtiški personažai, o jų tėveliam – netiesioginis, ironiškas politinis humoras. :)
Įvertinimas: 9.4/10

„Harry Potter And A Half-blood Prince“. Štai. Ir aš jau įsirašau į mačiusiųjų bent vieną „poteriados“ dalį žiūrovų gretas. :) Pažiūrėjau ir supratau, kodėl dėstytojas R. Tamošaitis šitaip „Hario Poterio“ pirmąją knygą kritikavo. :) Ir aišku tapo, kodėl kai kurie vaikiukai pirmąkart matydami kokį nors „Hario Poterio“ filmą pradeda verkti. :) Filmas „be penkių minučių“ idealus, gotikinės dvasios sklidinas siaubo filmas! :) Ir kodėl poteriados filmai priskirtini mažamečių/paauglių auditorijai, m? :) Ir prieš rašydama įvertinimą turiu pamąstyti, kokioje pozicijoje aš pati šitą filmą matau? Kaip siaubo ar kaip fantastinės istorijos? :) Jei kaip siaubo, tai duočiau 8/10, o jei kaip pasakos, skirtos jaunimui?.. Negaliu vertinti. Nesu mačiusi kitų „Hario Poterio“ dalių. Bet ir nemanau, kad noriu pamatyti. :D

„Adomo obuoliai“. Nu čia tai jau tikrai klasika. :) Danų filmas. Tobulas juodosios komedijos pavyzdys. :D Nors filmas ir susijęs su tikėjimu, tačiau jį labai mielai žiūri ir ateistai. :) Viliuosi, kad katinas filme NIEKAIP nenukentėjo, nes mano reitingų skalėje filmas stipriai pultų žemyn. O šiaip - 10/10. (Ačiū mamukui už siuntinuką. ;)) Vienas geriausių, įdomiausių mano kada nors matytų filmų. „How deep is your love?“ :)

Komentarai

  1. Aš The Blind Side duočiau 10 :).
    Dėl Adomo obuolių - pritariu, labai patiko. Geras jumoras, įdomus siužetas, netikėtas filmas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na, man kazkaip "the Blind Side" netiek uzstrigo, kiek, pvz., "Adomo obuoliai". :) Gal, galvoju, isvis "Oskaru" pastarosios sekmes susilaukiusiu filmu tendencijos pradeda kisti koja mano asmeniniam vertinimui - vis "labdaringi" (grubiai siame kontekste nuskambantis zodis, bet kitokio nerandu. :D) filmai susilaukia demesio, o idomesni f. nustumiami savotiskai i sali...

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...