Drakoniada


Ir pasitaikyk tu man taip, kad vieną po kito teko žiūrėti animacinius filmus apie drakonus. Prieš pat Drakono metus. Jaukinasi mane jau tas Drakonas savo vardo filmais. :) Abi animacijos skirtingos, bet abi man patikti. :) Antrasis čia minėsimas multikas, spėju, žymiai daugiau susilauktų balsų „už“ iš moralės sergėtojų, vaikų psichologų, gerų knygų mylėtojų būrelių ir teisingą gyvenimo būdą vedančių tėvų. :) Ir nebūtų galima jų dėl to kaltinti. :) Tai – dvi drakonų, kaip tam tikrų būtybių, interpretacijos, bet su tomis pačiomis humaniškomis idėjomis ir tais pačiais pavyzdiniais aukštos moralės principais, o tai ir yra svarbiausia – teikti prasmę. Geriausiai, žinoma, optimistinę. :)
“The Dragon Hunters”. 2009 m. kompanijos „Futuricon“ produktas. Vienas iš režisierių – Arthur Qwak. Kaip jau šį multiką kūrusios įmonės pavadinimas nurodo, animacija yra labai labai futuristinė. :) Nesu būtent tokių – sklandančių ore ilgaausių kiškučių, ugnimi iš bambos šaudančio „triušiškos“ išvaizdos šuns ir rutulio formos daržų bei sodų gerbėja :D – tačiau šis futuristinis pilnametražis „multikas“ patiko. Žemės pavidalai ir buities sudedamosios dalys gali keistis, tačiau būties klausimai ir žmonija lieka tokia pati. Apie ką. Apie du draugus ir jų šunį, kurie svajoja apie nuosavą ūkį ir bando užsidirbti kovodami su įvairiausiais drakonais. Prie jų netikėtai prisijungia našlaitė Zoe ir ketveriukė leidžiasi į kelionę, siekdami surasti ir nugalėti pavojingiausią drakoną, po truputį naikinantį visą pasaulį. Animacijos moralas galėtų būti toks: VISADA ŽIŪRĖK PAVOJUI/PRIEŠUI Į AKIS. Baisu, bet tik taip nugalėsi. Man gražiausia filmo vieta – maždaug nuo 47 iki 49 min. Muzika superinė, o didžiulė, plati ir gili gyvenimo, prioritetų, draugų, artumo, vienatvės, šeimos filosofija, jei tik norima ties šiais klausimais ilgėliau pakontempliuoti :), atsiskleidžia be žodžių, pasitelkiant tik vaizdus. Bravo! Teigiamybės-įdomybės: tokių fantastinių, novatoriškų drakonų dar neteko matyti niekur. :) Įspėjimas: animacija pakankamai šiurpulinga.
Įvertinimas: 8.2/10

“How to Train Your Dragon”. Toks visai ne Holivudu kvepiantis darbas. :) Pagal anglų rašytojos Cressidos Cowell knygą sukurtas to paties pavadinimo animacinis filmas. Labai geras. :) Čia drakonai savo elgesiu primena katės ir šuns mišinį. :D Tačiau... Jie vis tik – drakonai. Be to, kad bijo, kenčia, žūva, prisiriša, žaidžia, slapstosi, myli, gina, dar ir skraido bei spjaudosi ugnimi. :) Vieną pagrindinių herojų – vikingą – įgarsina Geraldas Butleris. Visiškai, nė per kruopelytę neatpažįstamas jo balsas, paskolintas barzdotam personažui. :) Iš esmės tai – animacija apie tai, kad „neskubėk teisti, jei iš tiesų nepažįsti“, apvilkta draugystės tarp drakono ir paauglio rūbu. Nėra „kitokių“, yra tik „nepažinti“. Neišdailinta ar dar kaip nors neiščiustyta animacija. Pirmąkart matau animaciniame filme liečiamą invalidumo temą. Ir šviesiąją jos pusę. :)
Įvertinmas: 10/10.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...