Every Cloud Has a Silver Lining :)



O žinot, kada tikrai žmogų nuo visokių skubėjimų, visokių 'nepadariau to ir ano' sustabdo gyvenimas? Ogi kai susergama. :( Tada, žiūrėk, ir laiko atsiranda perskaityti straipsnį, kurį vis ketinai gal jau kokį minimum pusę metų perskaityti, ir prie knygos ilgiau pakniūpsot, ir bičiulės dviejų valandų trukmės paskaitų on youtube paklausyt. Čia gal ir yra geroji sirgimo pusė? Iš serijos "kiekvienas blogis turi gėrį'? Tikiuosi taip ir yra, nes kitaip pradėčiau prieš tą patį gyvenimą burnot. :D

Tai štai, kokie mano, galima sakyti, atsitiktinai priverstiniai internetiniai atradimai: viskas iš www.lrt.lt mediatekos.  Dar vasarą atvykusi į Tauragės namus, aptikau per tv 'Istorijos detektyvus' su nepakartojamuoju Virginijumi Savukynu priešaky. :) Dabar jo laidas peržiūriu online. Aišku, vis dar esu 'Stiliaus' ir Violetos Baublienės gerbėja. :) 'Gustavo enciklopedija', manau, turėtų būti visiem vaikam privaloma. Na, kaip matote, ne tik vaikam. :P Dar šiokią tokią švietėjišką misiją su manim vykdo Lolita Bytautaitė ir jos plačiai atveriamas kultūros žurnalas 'Durys atsidaro'. Ir - 'Vidurnakčio lyrika'. Kai perklausiau pirmąją laidą, iš atminties iššoko Vilniaus Baltupių rajonas, kur apsistodavau šeštadieniais pas šviesaus atminimo mamos dėdienę, kai vykdavau į anglų kalbos kursus, ir kur senas, sovietinis sieninis radijas 24/7 leisdavo Lietuvos radijo transliacijas. :) O kai tikrai vidurnaktį pasigirsdavo virtuvėje 'Vidurnakčio lyrika', atsliūkindavau ne tiek eilių pasiklausyti, kiek pažvelgti pro langą į snūduriuojantį - tuomet atrodė - MILŽINIŠKĄ miestą. :) Bet turbūt tie poezijos skaitymai taip pasąmoningai su manimi suaugo, kad vėl atradus 'Vidurnakčio lyriką', rodėsi, kad man būtų sekamos kokios tais vaikystės pasakos. :) Pirmojo klausiausi Donaldo Kajoko. Aktorius Sigitas Račkys Poeto vardą sukirčiavo 'DOnaldas'. :) Ir atradau Leonardą Kazimierą Andriekų. Ir nustebau išgirdusi poetę, vertėją Eriką Drungytę taip šauniai deklamuojančią/skaitančią eiles. Kol kas tik nelindau prie 'Vakaro su knyga', nes, spėju, pati savo knygas apleisčiau. :)


P. S. Girdėjote, jog PDR Jotvingių premija šiemet atiteko poetui Gintarui Bleizgiui? Norėčiau jį paskaitinėti. O gal ir visą perskaityti. :) (Kūrybą turiu galvoj! Kūrybą!!! :P)


Negerai, kai susergi. Bet gerai, kai dėl to galima atrasti prasmingos veiklos. Maloniai nuteikiančios veiklos. Veiklos, kuri, kad ir pasyvi, nuteikia darbingai, energingai ir optimistiškai. :)

Štai kokia gali būti Cloud Lamp ir Jūsų namuose :)

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...