Ružava ružava kur dairais...


"Pink stinks". Čia tokią akciją viena mamytė "užsuko" :). Na, žinoma, nemažai šalininkų susilaukė, bet, kaip man pasirodė, daugumai tiesiog 'dzin dzilin" - nori akcijos-atrakcijos - atrakcijuokis :). Anglijoje yra keletas prekybos centrų, prekiaujančių žaislais ar vaikiškais rūbais, kurie pirmame aukšte įkurdino visas prekes, kurios yra rožinės... Visi rožiniai pliušinukai, barbės, visi rožiniai sijonėliai ir rožinės priešpiečių dėžutės. Žodžiu, viskas mergaitėms :). Kituose aukštuose - kitų spalvų pasirinkimai. Tarytum būtų skirti "normaliesiems žmonėms" :D. Matydama šią akivaizdžią neteisybę atkaklioji mama, rūpindamasi savo mergaitės gerove ir neiškreiptu pažiūrų formavimusi (antiseksistinių, feministinių), surengė šią akciją, kad ir kiti tėveliai atsibustų, o parduotuvės pagaliau pajustų sąžinės graužatį. "Juk gyvenam civilzuotame pasaulyje, - sako mama, - Kodėl propaguojama tokia nelygybė? Ružava spalva automatiškai priskiriama mergaitėms ir tai, savo ruožtu, augina jas "barbiškomis". Sutinku. Iš dalies. Tikrai, mano galva, nesąmonė skirti vieną aukštą tik vienai spalvai, ypač, jei ta spalva orientuota į visus mergaitėms skirtus produktus! O bet tačiau... Ne visos, kurios mėgsta rožinę yra barbiškos (taip taip... patirtis :D) ir ar tikrai taip stipriai spalva gali daryti įtaką asmenybės formavimuisi? Manau daug svarbesni faktoriai - aplinka, kurioje vaikas auga, jo santykiai su tėvais, seneliais, draugais, kokia veikla susižavi mažius, kai pradeda socializuotis, t. y., kai pradeda lankyti paruošiamąją grupę arba mokyklą. Viena mama, užkalbinta blogojo prekybos centro pirmame aukšte, atsakė, kad dabar jos mergaitės toks amžius, kad jai norisi visko ružavo, o dėl laimingos vaikystės, jei yra galimybė, tą norą galima tenkinti kartkartėm :). Ir pridūrė: "geriau jau dabar ji persirgs tą rožinę spalvą, negu tada, kai sulauks šešiolikos". :)

Komentarai

  1. o ružava tokia pienu pabalinta labai graži, puikiausiai dera su šokoladiškai ruda, juoda, alyvuogių žalia, jau pieniška spalva neminint :) jooo ružava ne tik barbėms, beje įtariu dabar tos podiumo barbės paga Petruška visos juodos :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. :D. Dievuliau, Sigute, nu tu tikra spalvų žinovė!!! :D Spalvų atžvilgiu aš - prie mirtingųjų vyrų: juoda, ruda, pilka, morkinė, raudona, geltona, žalia, balta, mėlyna, rožinė, violetinė ir daugiau neegzistuoja. :D Man bordo, pvz., yra raudona. Tik tamsiai. :D O samanų - žalia, tik 'prigesintai'. :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. na nesinorėtų man tokiam aukšte pasivaikščiot :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nieko nenutiktų, Rūtele, jei ir pasivaikščiotum. :D RŪŽAVA tavęs nesuvalgytų. :D

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...