Šeki


Arba "Take that" :). Vieną vakarą vakarieniaudama užmečiau akį į tv. Rodė baltai juodą dokumentiką apie atsinaujinusią britų pop grupę "Take that"... Stebėjau vaizdus, bet net nebandžiau klausytis begalinių atseit ginčų dėl dar vienos dainos, kai vis tiek viskas visada susiveda į įrašų studiją su tuo pačiu nepakitusiu tekstu ir muzika, kur Barlow arba Robbie's traukia tą dainą ir visi linkčioja galvom: "That is amazing! That is beautiful!" Et. Negi tikrai taip gražu? Turėjęs būti didysis R. Williamso ir G. Barlow susivienijimas, britų spaudos kitą rytą po vienybės pakto, buvo nušviestas pirmuosiuose puslapiuose kaip labiausiai nevykęs... :D Nors nėr čia ko juoktis... Skaudu scenos žmonėms gauti tokią nedraugišką kritiką.
Prisimenu, įtemptai stebeilijaus į žydrąjį ekraną, kai vyko "Take that" spaudos konferencija, surengta jų išsiskirstymo "proga" 1996 m. Vienas ilgaplaukis "Take that" narys sakė, kad tai - ne grupės gyvavimo pabaiga. Tai - pabaiga tokios grupės, kokia ji buvo iki šiol. "Jei kada vėl susibėgsim krūvon, - sakė jis, - tai bus jau kiti "Take that". Tiesa, netikiu, kad kas iš grupės narių galvojo apie susibėgimą kada nors vėl. :D
Pažiūrėjau į "Take that'us" ir susimąsčiau: "Kodėl jie vėl grįžo?" Kam? Didelių pinigų ir didelės šlovės ilgesys? Žinoma, jie turi ne vieną gražią "fasadinę" versiją, apie tai, kaip pasiilgo vieni kitų ir bendros veiklos, ir kaip nori parodyti visuomenei, kad yra kūrybingi ir produktyvus, kad nori pasidalinti su klausytojais savo kūrybos vaisiais ir t. t. Bet aš turiu galvoj, kokia ta tikroji priežastis? Gerbėjai užaugę, didžioji jaunimo masė suka kita muzikos kryptimi ir cypsintis Gary Barlow balsas nedaro didelio įspūdžio. O ir dainos jau ne tokios, dėl kurių verktum įsikniaubęs į pagalvę ar dūsautum, žiūrėdamas į horizontą. Sukūrėt keletą nemirtingų dainų ir viskas! Let go, taip sakant... :D Dėl šios priežasties gerbiau ir gerbsiu (jei neatsikurs :D) švedų kultinę ABBĄ. Nevisada antras startas taip atima žadą kaip kad pirmasis... Nors... Pavyzdžiui, visai faina, kad "Skunk Anansie" atsikūrė, nes savo kartelės muzikoje nenuleido. :) Vis tik tai - ne "Take that" atvejis.

Komentarai

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...