Kai galima numirti dėl gyvenimo


Visąlaik norėjau pamatyti "the Wrestler" ("Imtyninkas". rež. Darren Aronofsky) su Micku Rourke. Jei jau filmas buvo Oskarui nominuotas, o ir Rourkei už geriausią aktoriaus vaidmenį Oskaras kaip reikiant grasino tapti jo nuosavybe, teko įtraukti šį filmą į 'must c' sąrašą :D. Micką Rourkę labai norėjau pamatyti kitokiu amplua, nes po visokių jo skandalų, kone nesveikos manijos šunims, mušeikos, narkomano ir prievartautojo reputacijos bei poros atvirų filmų "Devynios su puse savaitės" bei "Laukinė orchidėja", Rourkei grėsė ne rimto aktoriaus, o tiesiog dar vieno skandalisto titulas. Rourke'as buvo tarytum vyriškosios lyties Sharon Stone - ištarus šios aktorės vardą, galiu lažintis, pirma mintis, gal net vienintelė, prasisukanti galvoje - "Esminis instinktas". M. Rourke'o praktiškai niekas neprisiminė kituose filmuose kaip tik "L. O." ir "9.5". Tikrai išsiveržimo su "the Wrestler" iš to užburto rato aktoriui reikėjo.
Savo nuomone pasidalinsiu iš moters pozicijos. :) Kaip supratau, vyrai tirpsta žiūrėdami imtynių scenas ir matydami Randy the Ramp - Rourke'o kuriamą personažą - kaip savo didvyrį :). Aš dėl to ne tiek tirpau, tačiau, turiu pripažinti, kad visai patiko prisiminti tuos laikus, kai žiūrėdavau penktadienio vakarais amerikietiškasias imtynes per TNT ir aistringai palaikydavau kurį nors kovotoją. :D Mane filme žavėjo Rourke'o užsiauginti raumenukai (:P), nesubtilus situacinis humoras, aktorė Marisa Tomei, filme vaidinanti Randy's simpatiją, ir filmo pagrindinė mintis. Aiški, konkreti idėja. Dėl to, kas tu esi, galima ir mirti. Savanoriškai.
Siužetas ne stebuklinis :). Apie praeities šlovę, bandymą kabintis į dabartį, patiriamą dvasinį disbalansą ir dilemą: ar galima ir ar verta kovoti už tai, ko nebėra? Šeimą, darbą, geresnę buitį ir būtį, garbę, pagarbą? O pasiduoti ar galima? Juk dabartinis gyvenimas irgi tavo. Reikia kažkaip kabintis į kasdienybę. Kad kasdienybė taptų ateitimi.
Randy Robinsonas yra profesionalus imtynininkas. Gausybės kovų metu netekęs sveikatos (neprigirdintis, neprimatantis, kamuojamas fizinių skausmų), savo šlovės metais pralaimėjęs tik vieną kovą - už šeimą. Gyvenantis nepritekliuje. Imtynininkas pats pasirinko tokį gyvenimą, su visom pasekmėm, nes paprasčiausiai kažkuo kitu būti ir nemoka, ir NEGALI.
Randy po kovos ištinka infarktas. Po šio įvykio jis bando rekonstruoti santykius su dukra (gražiai Evan Rachel Wood suvaidintas personažas), įtikinti naktinio klubo striptizo šokėją Pam, prisidengusią erotiškesniu vardu Casadee (šaunuolė Marisa Tomei!!! Bravo!), kad jiems kartu gali pavykti susikurti bendrą ateitį ir iš visų jėgų stengiasi pamiršti imtynes. Jei bus dar nors vienos imtynės, gydytojas perspėjo, vyro širdis neatlaikys.
Kai atrodo, ima šviesėti ateities dangūs, Randy pradeda leistis nuokalne. Vyras supranta, kad nuo savęs, nuo savo pašaukimo nepabėgs.
Imtynės. Prieš atlikdamas minią iš proto vedantį manevrą, Randy suteikia paskutinį šansą Casadee ir tuo pačiu savo ateičiai. Ir apsisprendžia. Oi, patiko man tas momentas! :)
Filmas duoda žiūrovui pasirinkti dvi pabaigos galimybes. Aš pasirinkau :). Dėl to man filmas tarsi įgavo svarumo. :) Tikrai dar iki šiol pagalvoju, ką aš rinkčiausi? Kaip elgčiausi?
Humoras filme. :) Tikrai gan, sakykim, įdomiai atrodo, kai padoraus amžiaus imtynininkas skrupulingai blondiniškai dažo plaukus ar eina į soliariumą apskrusti :). Ir tikrai įdomu stebėti filme vaizduojamą amerikietiškųjų imtynių neparadinę pusę. :)
P. S. Vienas mano bičiulis ginčijosi kone iki nukritimo, kad tos imtynės - rimtas reikalas su daug rimto kraujo :). Kaži, gal jau žiūrėjo šį filmą? :P
P. P. S. Ach taip... Įvertinimas! :) 7/10

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...