Filmai keliais sakiniais


Nors man ir labai sunku įsitekti tik keliuose sakiniuose, tačiau pabandysiu :D. Yra filmų, kurie mano žiūrėti, bet „kompase“ dėl laiko, ūpo, noro, ko nors pan. stokos neaprašyti. :) Ir suprantu kuo puikiausiai, kad vasara – ne visai tas sezonas, kuris įtaigiai kviečia pažiūrėti kokį nors rimtą filmą, bet lai būna šie aprašymai šioks toks gidas rudenio rimties filmams. :) Tad dabar trumpai apie juos.

„This Is England“. Garso takelis – 10/10. Režisieriaus, deja, nepamenu, bet filmas grįstas jo išgyvenimais. Filme puikiai pagrindinį vaidmenį atlieka režisieriaus, spėju, sūnus (jiedu turi tą pačią pavardę). Filmas kelerių metų senumo, tačiau aktualus iki pat šiol. 1984 m. Anglija. Žiaurūs rasizmo proveržiai ir lygiosios tarp atsidavimo, draugystės, užuojautos bei niekingumo, sadizmo, stipraus žmogiško prisirišimo ir žeminimo. Ar tikrai visi nusipelnėm teisės į antrą šansą?
Įvertinimas: 10/10

„Milk“. Filmas, pelnęs aktoriui Seanui Pennui dar vieną „Oskarą“. Verta pasižiūrėti dėl savišvietos ir visuotinio išprusimo. :) Ir dar dėl Jameso Franko. :) Nors Penną mylėjau ir myliu :), bet jo vaidyba šiek tiek priminė anksčiau aktoriaus vaidintą personažą Samą, filme „My name‘s Sam“, tik tiek, kad Harvey Milkas ne protinę negalią turintis asmuo, o rimtas politikas, kovojantis už seksualinių mažumų teises.
Įvertinimas: 7.5/10

“Cars”. Animacija. Spėju, kad jau daugelio matyta. Ne? :) Tėveliai, būtų visai smagu susirangyti su savo vaikučiais lovoje ir pažiūrėti šį „multiką“. O ir naudinga. Man, tiesa, vienas momentas buvo be galo juokingas – kai „mergaitė“ mašinytė rieda keliu, kurio fone – krioklys, jos faros romantiškai primerktos, o „berniukas“ mašinytė ją tuo metu lyg ir įsimyli. :D Bet multikas tikrai sveikintinai vykęs. Ir, kas vis rečiau amerikietiškoje animacijoje pasitaiko, labiau skirtas vaikams, negu jų tėveliams. :D
Įvertinimas: 9.3/10

“Before Sunrise”/”Before Sunset”. Antrasis filmas – pirmojo tęsinys. Vaidina Julie Delpy ir Ethanas Hawke‘as. Daug kalbėjimo(si), mažiau veiksmo. Bet dialogai labai gyvenimiški. Asmeniškai man, nėra nieko įtikinamesnio kaip tikros meilės atsiradimas, kai jis „įvelkamas“ į labai žemiškus marškinius. :) „Before Sunset“ epizodinius vaidmenis atliko Delpy tėvai – tuo filmas man iškart susiasocijavo su „Dvi dienos Paryžiuje“, kur jie buvo ta pati organiškai linksmai išprotėjusi porelė. :D Ir „Dvi dienos Paryžiuje“, ir „Before Sunset“ juntama Delpy ranka, prisidėjusi prie abiejų filmų scenarijų. Bet tai nėra blogai.:) Linkiu šiai – saulėlydžio ir saulėtekio –„dilogijai“ įeiti į kino klasiką. :)
Įvertinimas: 9.5/10

„Limits of Control“. Jimas Jarmushas. :) Toks pats keistas ir toks pat patrauklus kaip ir „Kavoje ir cigaretėse“. :) Absoliučiai psichodelinis kinas. :) O ir puikioji Tilda Swinton jame pasirodo baltais plaukais – tuo stipriai sušvelnindama (bent jau man, kitiems kaip tik – paryškindama) savo kaip „a little bit alien“, kaip ją apibūdino vienas mano bendradarbis :D, įvaizdį. Viduje liko jausmas, kad filmas tikrai geras. Mano vertinimo skalėje jo balus muša tik kai kurios įkyrokai pasikartojančios frazės, kurios GALBŪT ir turi tam tikrą reikšmę. Bent jau man šitai laikas turėtų atskleisti. :D
Įvertinimas: 8.2/10

„Girl, interrupted“. Gerai vaidina mano taip nemėgstama Angelina Jolie, ką čia bepridursi. :) Gerai, kad gavo už šį vaidmenį „Oskarą“. Įdomu tai, jog kai kurie antraplaniai aktoriai nudusina pirmaplanę Winona Ryder. Atrodo tarytum buvo siekta pagrindinį personažą padaryti neryškų, jog istorijos grožis skleistųsi neįprastai – per antraplanius vaidmenis. Šiokių tokių panašumų yra su „One Flew Over The Cuckoo‘s Nest“ – veiksmas vyksta beprotnamyje, nevisi jo pacientai yra tikrai išprotėję, labiau – sutrikusios asmenybės. Tačiau džiugu, kad analogo, skiriančio filmus tik plonyte lyčių juosta – vyrų beprotnamis/moterų beprotnamis, išvesti negalima. Klausimas pamąstymui: kodėl James Mangoldas, sukūręs „Girl, interrupted“ – tikrai vykusį filmą, šitaip susimovė su „komedija“ „Day and Knight“? :P
Įvertinimas: 8.8/10

„The Private Lives Of Pippa Lee“. Šis filmas akivaizdžiai parodo, jog Winonai Ryder labiausiai sekasi vaidinti riešus besipjaustančias savižudes. :P Nors ne ji pagrindinė filmo personažė. Pagrindinė – Robyn Write vaidinama somnambulizmo kamuojama vidutinio amžiaus moteris, kuri ryžtasi keisti savo kasdienybę ir atsikratyti vadinamojo „sėkmingo“ gyvenimo standartų.
Įvertinimas: 6/10

Jei ką žiūrėsit, labia tikiuosi, kad mano ir jūsų nuomonės sutaps. :D Ir, kad pasirinkę vieną ar kitą filmą, nenusivilsite.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...