Olimpinės povandeninės srovės I



Londonas labai pasistengė. Netgi beprotiškai pasistengė! :) Šitaip sužibėjo Londono 2012 Olimpiada!.. Ne tik šou, sporto, bet ir komercine prasme. Jūs net neįsivaizduojat, kas dėjosi Londone (spėju, ir visoje Anglijoje) dėl tų žaidynių!.. Na, dabar laukiam Parolimpiados. Laikau kumščius už mūsų, lietuvių, 11 asmenų delegaciją. :) Nors jie JAU yra nugalėtojai ir be kažkokių papildomų medalių.
Taigi, kiek Olimpiada veikė mane asmeniškai? Labai neveikė. :D Tik ausys sukrusdavo, kai išgirsdavau pasakojimų, jog olimpinį miestelį ir grandiozinį stadioną statė lietuviai auksarankiai, aišku, domėjausi, kai vykdavo kokio nors mūsų sportininko pasirodymas, iki negalėjimo platindavau savo džiaugsmo bangas fb, iškovojus medalį mūsų olimpiečiams ir pan. :D Na, ir dar tiek, jog olimpinių dienų metu susitikus su drauge Sityje iki pat Vestminsterio neradome vietos kur prisėsti. :) Net Green parke vietos padėti dubcę mum, nabagėm, neatsirado, nes kaip tik didžioji parko dalis buvo skirta kažkokiom varžybom, o to pasekmė - žmonių kamšalynė!.. :)
Aišku, kad Olimpiada yra ne tik sportininkų bei jų trenerių šlovės valanda, bet ir arena visoms povandeninėms srovėms: idėjų, kas be ko, politikos, verslo ir komercijos plačiąja prasme. Tad, susidūrus su viena, truputėlį žalesne, povandenine srove, buvau maloniai nustebinta ir sudominta. To padarinys - apsilankymas žalio maisto (angl. raw food) kavinėje 'Wild Food Cafe' (http://www.wildfoodcafe.com/), kurioje, pasirodo, dirba dvi lietuvės. :) Ir dar žolininkas-šamanas iš Vengrijos. :) Ir šiaip visokie kiti baiiisiai keisti, dėl to ir faini žmonės. :D Apie aptarnavimą ir naujo meniu potyrį reikėtų atskiros temos, nenoriu dabar į tai leistis, tik galiu pasakyti, jog priėjau prie išvados, jog gryna žaliavalge tapčiau tik varoma su šautuvu. :D
Bet viskas iš pradžių. Einant Soho link, man kelią užblokavo nepiktybinis... omaras ir su savo žnyple ištiesė informacinį bukletėlį, kuris dar ir idėjinis buvo. :) Lankstinuko pavadinimas "Be Vegan Make Peace" :). Aš, dažnai nelinkusi tikėti atsitiktinumais, šį bukletėlio įteikimą palaikiau tam tikru ženklu :), tik nusistebėjau, kad jį man davė moteris, pasidabinusi omaro kostiumu, bet nereklamuojanti jūros gėrybių restorano, o kaip tik - netgi atvirkščiai. :D Bet, nepaisant visokių keistų lankstinuko įteikimo aplinkybių, jis pasirodė besąs itin informatyvus ir netgi naudingas! Šitiek apie Londono veganiškąją pusę sužinojau! :) Lankstinuke yra pateikta detali informacija apie 'vegan friendly' (liet. 'draugiškus veganams') viešbučius, nakvynės namus, vegetarams, veganams ir žaliavalgiams skirtus restoranus bei kavines. Ir viskas, žinoma, siejama su Londono Olimpiada :) - viskas, 'Where to Eat, Shop & Stay'. Informaciniame-truputį propagandiniame bukletėlyje yra keletas interviu su šios olimpiados sportininkais, kurie, o, staigmena!, yra veganai. :) Taigi, sportuoti ir siekti sporto aukštumų galima ir be energijos, gaunamos iš gyvulinės kilmės maisto produktų. Tad, šiek tiek tikrai įdomios, smalsumą žadinančios ar/ir malšinančios, gal kam netgi labai naudingos informacijos apie 'vegan and vegan-friendly restaurants, products, markets and lodging' Londone ir bendrai Anglijoje.

veganlondon.co.uk

happycow.net/europe/england/ (šiame puslapyje vis dar linksmai išmetama veggieDate.com reklama :D)

veggie-hotels.com (o prie šios nuorodos rašo, kad 'coming soon' :). Et, ne viskas sklandžiai dirba vegetarų ir veganų labui :) )

ir, pagrindinis,

www.BeVeganMakePeace.com

Aš, regis, detaliau knaisiojausi po veganlondon.co.uk. Beje, nelikau nusivylusi.

Įdomu, o kokius lankstinukus dar dalino kokie nors persirengėliai? Pvz., ar buvo kur Sityje Playboy zuikučių, lankstinukais raginančių apsilankyti siaurose, paslaptingose, aistra pulsuojančiose Londono gatvelėse, arba kokie nors astrologai ir būrėjai, kviečiantys užsukti į jų magiškąjį pasaulį? :) Ir kaip visa tai būtų susieta su Olimpiada? :) *Metas vaizduotei ir įrašo uždangai*


Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...