336 valandos


Dvi savaitės panaikinti liūdesį, sumažinti ilgesį, pamatyti vienuolikos mėnesių pakitimus per keturiolika dienų, prisikvėpuoti pilnus plaučius to oro, kuris toks tolimas ir toks savas, apkabinti visus ir visa, rizikuojant būti palaikyta beprote - vis tiek išvažiuosi, išsimiegoti mano metų lovoj, vėl prisijaukinti namus ir, svarbiausia, katinus, įdėmiai peržvelgti taip mylėtas knygas ir apsispręsti ar dar tebėra ta abibusė (vienpusė) meilė bei gyvybiškai svarbus dialogas. Dvi savaitės atsakingai skaičiuojant dienas dėl to, kad tą skaičiavimą galėtum pamiršti. Tada dar krūva reikalų ir lakstymų. Dar saulėlydžių kolekcionavimas, gal pora nuotraukų dangaus. Lietuviško.
Dvi savaitės - 336 valandos. Rodos, atostogos - tai tik atsipūst! Bet iš tikrųjų taip svarbu nenukrypti nuo plano - nes visi tokie mylimi! Dešimt eilinių dienų ir trys su puse savaitgalio pasivyti naujienas, susidaryti nuomonę apie naują išvystą Lietuvą, išdidžiai paleisti nepavejama ir susipakuoti širdin bei atmintin tai, kas jau niekad nebus iš esybės atimta.
Dvi savaitės - 336 valandos. Vieni namai, su dvejais langais, žiūrinčiais į saulę, vienas Vilnius, su benumeriu skaičiumi senamiesčio gatvelėse klaidžiojančių atsiminimų, du katinai, t. y. aštuonios kojos ir dvi uodegos, keturi kapai, su nemenku kiekiu metų, jei imtume bendrą vardiklį, ir tik dvi savaitės.
Kad tai padorus atostogų laikas - tik iliuzija. Visko labai maža.

Komentarai

  1. Tu esi beprotiksai talentingas zmogus, turi savo stiliu, graziai destai mintis - filosofiskai viska sveri!
    Tai darai ypatingai...
    :)))

    AtsakytiPanaikinti
  2. aciu aciu :) laaabai aciu :). Nezinau, ar is tikruju taip jau beprotiskai talentinga, bet dekoju tukstanti kartu!!! :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. labai šiltos ir 'nuo dūšios' mintys. Taip, mieloji, tikrai turi talentą rašyt, nenustok to daryt ;).

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...