Eddie Izzard veidai



Vieną nesimiegojimo vakarą į pagelbą man atskubėjo amžinai ką nors rodantis išganingasis televizorius :D. Ir oi kaip džiaugiaus, kad vis tik šį kartą įsijungiau tą dėžę, nes! rodė komiko Eddie Izzardo stand-up pasirodymą (kai bajeriai skaldomi tiesiogiai nuo scenos),1999 m. šou "Dress To Kill". Tikrai nesitikėjau, kad tokio pobūdžio humoro laidos mane gali sužavėti. Gal dėl nekokio lietuviškų stand-up'ų palikimo mano atminčiai? :D Kiek yra tekę matyti ir anglų humoristų pasirodymų, susidarė įspūdis, kad mėgstamiausias jų žodis yra "shagging" (angl. slengas "dulkintis"). Tiek to ir įspūdžio, tiek tos ir nuomonės... Bet nuo Izzardo pasirodymo per "Dress To Kill" negalėjau akių atitraukti!
Eddie Izzard (Edward John Izzard) yra britų komikas, gimęs 1967 m., vis dar besidžiaugiantis žvaigždės statusu, pelnęs Emmy už savo komedijinius pasirodymus, užkariavęs JAV, išlaikęs visai neblogą išvaizdą, tebeturintis savo humoro jausmą ir savo braižą, kuris yra tapęs ir jo prekiniu ženklu - transvestizmą. :)
Pažiūrėjus Eddžio Izzardo "Dress To Kill", kuriame švelniai buvo pašiepiamos voverės (:D), naciai, Viktorijos laikų Didžiosios Britanijos okupacinė politika, kariuomenė, transvestitai ir daugelis kitų dalykų, kurie kažkaip visi buvo gražiai sujungti į vieną pasirodymą, pasidomėjau šio humoristo biografija. Vienas dalykas nustebino - pamačiau Eddie Izzardą ne tik transvestito amplua. :D Pamačiau kaip tas vyriškis atrodo be aukštakulnių ir ryškaus makiažo ir, turiu pasakyti viešai, kad tiek būdamas travesti būsenos, tiek būdamas apsirengęs, na... vyriškai :D, komikas yra labai žavi būtybė. :) O kitas dalykas nenustebino visiškai - pasirodo, Izzardas tėra transvestitas, bet ne gėjus. :) (Nemažai žmonių mano, kad jei jau vyras rengiasi moteriškais rūbais ir dažosi, vadinasi, jis automatiškai homoseksualus). Savo seksualinę orientaciją jis labai fainiai paviešino savo "Dress To Kill": "I'm a straight transvestite, or a male lesbian" :D.
Šio humoristo bajeriai kiek skiraisi nuo kitų komikų bajerių, nes, nors jie ir pašiepia tam tikrus dalykus, kad ir laaabai nepatogius, pvz., Bažnyčią ar visas religijas bendrai, tačiau tai daroma nepiktai ir tikrai juokingai. Na va, pasirodo, galima išvengti ir žodžio "shagging" :D. Tiesa, be kelių "fuck" neapsieita. :D
Galėčiau čia apie poną Izzardą plėstis ir plėstis, bet ar verta? :) Reikia pamatyti kokį nors jo šou ir tada apsispręsti patinka jis ar ne :).
Man dar visada daro įspūdį asmenys, kurie ne tik skęsta savo sceninės šlovės spinduliuose, bet pakelia šiknas ir ką nors daro doro visuomenės labui. Tad ir čia Eddie Izzardas susilaukė mano palankaus vertinimo - komikas labdaringų renginių rėmėjas, daug kartų bėgo labdaros maratonus. Taip pat esu nieko prieš asmenis, kurie turi daugiau nei vieną gabumą. :D Humoristas ėmėsi vaidmenų televizijoje. Serialas "the Riches", kuriame komikas vaidino, taip ir gali užsilenkti negrįžęs į eterį, tačiau, kiek teko girdėti grynakraujų anglų nuomonių, jie gana palankiai vertina Izzardo kurtą personažą. Beje, Eddie serialo partnere buvo britų aktorė, prasiskynusi kelią ir Holivude, Minnie Driver.
Taigi, mielieji, dvi žinios iš mano bokšto paprastos: 1. ne visi stand - up'ai yra š... ir 2. galiu visai nuoširdžiai susižavėti transvestitu, kai iš esmės pamirštama, kad žiūri vyro persirengėlio humoro programą. :)

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...