Rūta = Lietuva


Nežinau, kaip žodžiais išreikšti šią su visa Lietuva susijusią laimę ir... pasididžiavimą... Taip, aš - lietuvė. Tautos, kuri atlaikė badą, marą, visas tremtis, emigracijas ir atlaikys balažin dar ką, atstovė! :) (Blogybių, esančių Lietuvoje, šiame įraše neminėsiu specialiai. Tai - ne šventinei nuotaikai :D).
Šita mergaitė, penkiolikos metų kūdikis, parodė, priminė, koks yra tikras, kad ir šiek tiek mistifikuotas, tipiško lietuvio stereotipinis portretas. Kitaip sakant - charakteristika. :) Jo būdas, jo tikslai, jo širdis, atsidavimas, darbingumas, atkaklumas. Tą akimirką, kai Rūta Meilutytė laimėjo Lietuvai auksą, galiu lažintis, praktiškai visų Lietuvos piliečių krūtinės išsipūtė iki padebesių. :D Ir nemanau, kad vien dėl to, jog Lietuvai tai - pirmasis auksas šiųmetėje Olimpiadoje. Ne. Kažkur pasąmonėje iškilo tos, protėvių, Lietuvos personifikacija-personažas, be žodžių, vien akimis sakantis: "Mes galime VISKĄ". :)

Labai labai ačiū Rūtai už tai, kad yra atkakliai ir nepailstančiai savo tikslų siekianti asmenybė. Žmogus, kuris, be kita ko, yra ir pavyzdys visiems viso pasaulio homo sapiens. Ačiū, Rūta, kad atidavei visą save šiam plaukimui. Ačiū, kad visiems mums primeni, jog viską reikia daryti iš visos širdies ir visų jėgų, nepaisant nieko.

Labai dėkoju ir Rūtos Meilutytės treneriui - Jon Rudd, kuris ne tik gerai paruošė mūsų atletę Olimpiadai, bet ir nepaprastai gražiai atsiliepia apie Lietuvą bei jos žmones. :) A-čiū! A-čiū! A-čiū!


Įdedu kelias nuorodas į straipsnius, kurie patiko. :) O patiko iš esmės visi :D. Rūta!!! Tu tikrai gali ir turi savimi didžiuotis!!!

http://www.balsas.lt/naujiena/611896/olimpini-auksa-iskovojusi-r-meilutyte-per-apdovanojimus-kojos-linko-video-foto#9806-349984 ("Meiliutyte" :D)

http://www.guardian.co.uk/sport/2012/jul/30/ruta-meilutyte-gold-lithuania-breaststroke?newsfeed=true

http://www.bbc.co.uk/sport/0/olympics/18906960

Komentarai

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...