(Ne)galimybės. Kartais "Sudie" reiškia "Labas"


Pagaliau ir į Londono lietuvių, mylinčių teatrą, kiemą atėjo šventė! :) Į UK atvyko užsienio svečiai - svečiai iš Lietuvos! :) Nelabai seniai Klaipėdoje įsikūręs "Laisvasis teatras" atrūko į Didžiosios Britanijos sostinę su savo monospektakliu "Sudie, derintojau" (rež. Nerijus Gedminas). Taip pat buvo atvežtas spektaklis "1, 2, 3", tačiau jame jau neteko apsilankyti.
Įdomi istorija, kokiu būdu sužinojau apie teatro gastroles. :) Šiaip gal net nebūčiau žinojusi... Buvau lietuvių parduotuvėj, stovėjau už poros moterų eilėje tvirtai apsikabinusi duoną ir kefyrą, kai išgirdau jas ištariant stebuklingus žodžius: "atvažiuoja" ir "teatras" :D. Akys sublizgo, širdis išskrido iš krūtinės ir be jokių intro pradėjau klausimų tiradą. :D Taip turėjau progą iškart ir bilietus nusipirkti. :P
Neįsivaizdavau, kad ŠITAIP esu pasiilgusi teatro!.. Spektaklio pabaigoj riedėjo ašaros, nors tikrai be jų buvo galima išsiversti. :D Aktorė Augustė Pociūtė puikiai vaidino, nors pačioje pradžioje truputėlį padarė šiokį tokį nukrypimą nuo scenarijaus :D, bet ji taip visa natūraliai užglaistė, kad net galvoj mintis prasisuko: "Kad aš taip mokėčiauuu... :P".
Rusų dramaturgo Vadimo Levanovo pjesė apie tapatybės ieškojimą, įdedant tas paieškas į paauglės personažą. Bevardė mergina, kuri gabi mokslams, muzikai ir, priedu, aštriai mąsto. Mergina tarsi jau suaugusi vadinamosios incognito kartos atstovė. Ji įsimyli klepą derinusį vyriškį ir jį sugundo. (Ir mane toks personažas sugundytų! :D) Labai stiprus personažas - jauna, bet tuo pačiu brandi, tik savo identiteto vis dar ieškanti penkiolikmetė - mirtinas derinukas! :) Po vieno įvykio mergina savo aistros objektą pradeda šantažuoti, o dar po kiek laiko supranta, kad derintojo iš tikrųjų nenori. Nors... Ne tiek ne jo paties, kiek jo gyvenimo. Derintojas - būtų buvęs gabus muzikantas, tik kažkaip tą savo galimybę prametė. Personažė nenori to, ką jis gali jai duoti. Tai tema ne tik apie galimybę pasiūlyti vien varganą butuką ir niūrią buitį, tai - apie galimybę pakelti dvasią, norą skatinti. Tai tema apie nevilties kupinas akis, kai periodiškai prisimenama, kad pačiai svarbiausiai gyvenimo svajonei jau pastatytas kryželis...
Mergina palieka savo derintoją. Palieka muzikos mokyklą, tėvus ir keliauja po Europą. X kartos atstovė. Pabėgimu iš savo gyvenimo tokio, koks jis buvo, mergina pradeda savo asmenybės paiešką. Aš manau, kad jos atsisveikinimas su anokiu gyvenimu yra galimybė išsigelbėti.
"Aš tave tikrai mylėjau, mano derintojau. Ačiū, kad buvai. Ir būk laimingas, jei gali".
Aktorei įteikiau baltų rožių :). Vienintelė. Kodėl, lietuviai, pasišiukšlinot šituo klausimu, a? :)

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...