Rudenėlis. Svajos, atsiminimai, asociacijos




Jurginai jurginai jurginai!!! Mano mėgstamiausios rudens gėlės... :) (širdelė) Dar nebuvo tos dienos, kada eidama į darbą ar iš darbo, nestabtelčiau prie vienų kaimynų namo. Jie - jurginų karaliai! :) Kokio grožio, kokio ryškumo, kokios neįprastos formos, švelniai 'spygliuotos' gėlės! :) Jurginai kilę iš Meksikos. Ir ne kokie tacos ar dar kas aštraus yra geriausia į pasaulio rinką paleista Meksikos prekė, ne! Geriausia kada nors pasaulinei rinkai pristatyta Meksikos eksporto prekė yra jurginai. :) Patikėkit manim. :) Et, pasidaviau emocijom... :)

Ir uogos. Uogos uogos uogos... Mano rudeny yra uogų. :) Ne meksikietiškų, tiesa, bet turbūt kokių ispaniškų... :) Gal pasigaminsiu, kai kaimynai virtuvę paliks ramybėj, šitą. :)

Ir norėčiau dabar į Druskininkus. Nes iš mano pusės šiam miestui - nostalgija. :) Kokias penkias dienas skirčiau Druskininkams. Ir tik rudenį. :) Vasarą - Vilnius, Kunigiškiai (prie Palangos), gal - Karklė. Nors 'Žilvičio' stovykla man džiaugsmo daug nesukėlė ir atminty gerų atisminimų, po teisybei, nepaliko, savo ir Karlės santykį norėčiau patikrinti iš naujo. Juk Karlė - tai ne mano 'Žilvitis'. :)

Ir kažkaip ruduo asocijuojasi su knygom. Turbūt dėl daugiau ar mažiau, bet visuotinės mokslo metų pradžios. :) Tikiuosi, kad gerų knygų mano rudens kasdienybėje bus daug. Įsimintinų. Informatyvių. O gal ir - keičiančių.

Todėl man iš dalies liūdna, kad ne be pagrindo atsiranda štai tokie sąrašai. :(

http://kultura.lrytas.lt/literatura/verteju-sajungos-patarimas-neskaitykite-situ-knygu.htm

Prisiminiau, kad turiu Tauragės namų bibliotekoj Elfriedės Jelinek, berods, "Vados" išleistą "Pianistę". Tikrai apmaudu, jog nė vienos leidyklos šio romano leidimas nėra vykęs ar rekomenduotinas. Atsiminiau, kaip kolegė literatė kritikavo visas išvardintas vaikų literatūros sąrašo knygas. Iš atminties taip pat iškilo Lietuvos literatūros vertėjų sąjungos antipremija "Paskutiniajam Kato". Skaičiau ilgą antipremijos skyrimo priežasčių šiai knygai sąrašą. Gaila, jog net praėjus šitiek metų po vertimo ir išleidimo, "Paskutinysis Kato" vis dar neturi teigiamo rekomendacinio atsiliepimo.

Labai viliuosi, jog viskas anskčiau ar vėliau susitvarkys (geriau jau anksčiau negu vėliau :)), konfliktai bus išspręsti, o geros, vertos dėmesio knygos užvaldys namų bibliotekas, širdis ir protus :). Bus aptarinėjamos ir rekomenduojamos.



Komentarai

  1. Pirmiausia - superinė foto! Ir įrašas. Labai smagu kiekvienąkart skaitant atrast kažką naujo :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Džiaugiuos, kad taip viena kita dalinamės. :) Ir kad taip viena kitą vėl atrandam. :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...