Yurgos yuvelyrika


Nė kiek nedvejodama teigiu, kad į juvelyrės Jurgos Karčiauskaitės - Lago saloną "Yurga" mane užsukti paskatino draugės vestuvės. Seniau šį saloną, esantį Vilniuje, Trakų g., baugščiai apeidavau, nes pro vitrinas į gatvę žvelgdavo ganėtinai šalti juvelyrikos darbai, kurie savo šaltumu spinduliavo prabangą, o tai reiškė tik vieną - nemenkas kainas. :) Taigi prisibijojau "Yurgos" ir dėl "tai man neįkandama" minties, ir dėl papuošalų šaltumo. Bet, savaitę iki draugės vestuvių gyvendama tik bičiulės būsima didžiąja diena :D, pasidaviau įkvėpimui ir vis dar šiek tiek nedrąsiai nužingsniavau į "Yurgos" saloną apžiūrėti... vestuvinių žiedų! :) Ir dabar tik pilnais delnais laimės galiu ploti menininkei, jos darbams ir salono pardavėjai! :) Pardavėja - be galo maloni moteris - mane priėmė su plačia šypsena (na, ir kas, kad vienintelis pašalinis salone buvau, bet gi kuprinė ant pečių išdavė, kad nerimti mano kėslai meno dirbinių atžvilgiu :D - galėjo pardavėja ir kaip su škurlium elgtis) ir be jokių "oi, kaip čia viskas pas mus pigu ir kaip NEREALIAI gražu" pasakė, kad "na, taip, bendras kainų vidurkis būtų nuo 300 Lt". Įdėmiau įsižiūrėjau į Jurgos kurtus paukštukus (paukštis lyg ir skiriamasis juvelyrės ženklas), tiksliau, papuošalus su jais. Žiūrėjau žiūrėjau ir man jie sušilo! :) Paukštukai staiga tapo ne šalti, o tiesiog jaunatviškai laimingi ir ne pagal paukštišką protą - išmintingi :). Lengvai egzistenciniai paukštelyčiai. :) Apžiūrinėdama visus Jurgos papuošalus, pasidariau išvadą, kad man visi menininkės darbai - egzistencialistiniai. Ir valtelės, ir neaiškumai - gražios raizgalynės, kurios, kaip pasirodo, vadinamos "Paparčio žiedo" kolekcija. :) Gal dėl to ta sklindanti rimtis tarytum ir sukuria iš vitrinų žvelgiantį šaltuką? Paskutinė apžvalgos stotelė buvo, lyg grande finale, vestuviniai žiedai. :) Žvelgiau į juos ir galvojau, kad gaila, jog dažniausiai tuokiamasi tik vieną kartą :D. Visus būčiau paėmus! Ir, neturėdama jaunikio pašonėj, būčiau pati viena su savimi susituokusi, kad tik tie vestuviniai žiedai atsidurtų ant mano pirštų. :D Ant visų bevardžių pirštų! :D O jei rimčiau... Esu pakankamai prietaringa dėl vestuvinių žiedų - geriausias ir sėkmingiausias, laimę nešantis žiedas yra lygut lygutėlis, apvalut apvalutėlis. :) Tuo lyg ir tikiu. Bet, žinot... Jei man būtų leista pasirinkti, spjaučiau į savo pačios prietarus ir rinkčiausi kokį nors Jurgos Karčiauskaitės - Lago egzistencialistinį žiedą savo šventei. Turbūt su paukštukais. :) Jei antrosios pusės, turinčios tokį pat žiedą, kuriuo nors metu nebūtų šalia, manasis žiedelis puikiai atliktų tiesiog papuošalo funkciją, neišduodamas mano statuso :D. Laaaaabai paranku ;D.
Šiaip ar taip aišku, jog ne žiede glūdi esmė. ;)
O menininkė, reikia pripažinti, talentinga. Įdomybė: Jurga Karčiauskaitė - Lago nemėgsta dėvėti jokių papuošalų. :) Tik kartais savo kokiu papuošalu pasidabina, norėdama išbandyti jo praktinę pusę ir tuo pačiu kažkiek pareklamuoti kokią nors kolekciją.

Komentarai

  1. Nice :) o dėl papuošalų nenešiojimo, tai čia matyt kaip muzikantam muzika - nepamenu, kuris yra pasakęs, kad geriausia muzika - tyla ;)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...