Po geismų - Golgota, po Golgotos - pagalba

Mano gyvenimo dienose nutiko daug gražių filmų. :) Pasidalinsiu keliais įdomesniais. Puikiai suvokiu, kad dalinsiuos įspūdžiais labiau iš emocinės pusės, konkretumo bus mažai :), bet juk taip sunku išvis bent kažką konkretaus pasakyti, kuomet filmuose patinka beveik VISKAS. :)

A Streetcar Named Desire (rež. Elia Kazan, 1951 m.). Klasika. Tobula klasika. Tiek tuo filmu įsigyvenau, jog po jo kurį laiką buvo sunku kvėpuoti. Tiesiogine to žodžio prasme - atrodė, jog būčiau kokią mylią bėgusi. :D Bičiulis į mano skypeinę reakciją atrašė: "Palauk, kol pjesę perskaitysi. Išvis savaitę nekvėpuosi." :D Taigi, ruošiuosi Tennessee Williamso pjesės skaitymui. :D Juostoje sukasi jaunutis Marlonas Brando ir vyresnio amžiaus, tačiau nė kiek savo žavesio neprarandanti, Vivien Leigh. Kim Hunter bei Karlas Maldenas taip pat verti pagarbos už nemirtingą įnašą į šią kino juostą.
Filmas apie keistus gyvenimo vingius. Gal, tiksliau, vinguriavimus. :) Ir vis tiek tie vingiai į kažkur atvinguriuoja. Ir kiekvienam š yra kruopa gerumo bei naudos. Jei žiūrėsim optimistiškai. :) Lietuviškai išversta kaip "Geismų tramvajus". LRT mediatekos archyvuose yra "Geismų tramvajaus" spektaklis. Filmui - 10/10 be kalbų!!!

Calvary (rež. John Michael McDonagh, 2014 m.). Yra ir kitas angliškas žodžio 'Calvary' atitikmuo - Golgotha. Filmas apie kunigą - tėvą Jamesą (Brendan Gleeson), gyvenantį atokiame Airijos kaime (miestely), kurio gyventojai yra savotiški egzemplioriai. :) Žiūrėjau filmą ir man to tėvo Jameso, šmaikštaus, truputėlį ironiško, su žemiečiams būdingomis ydomis, beveik visą filmą buvo gaila. Toks super žmogus, o jo parapijos maldininkai tokie abejingi šunsnukiai! :( O gal tiesiog labai LABAI nelaimingi, blogų aplinkybių paveikti Airijos piliečiai.
Įspūdingi Airijos gamtovaizdžiai ir gerumo, nuolankumo (gerąja prasme) bei visuotinės atsakomybės už savo padermę prisiėmimas. Atpirkėjo, Gerojo Ganytojo tema. Filmas man pasirodė meditatyvus, neskubrus. Teko keletą kartų apsvarstyti kunigo poelgius. Ir kuo toliau, tuo labiau man šis filmas rodosi vertas ovacijų atsistojus. 9/10. 

The Help (rež. Tate Taylor, 2011 m.). Lietuviškai Kathryn Stockett knyga, pagal kurią ir sukurtas filmas, vadinasi "Pagalba". Ir čia negaliu prikišti nė vienam aktoriui dėl nevykusios vaidybos. :) Džiugu. :D Octavia Spencer 2012-aisiais netgi gavo Oskarą už geriausią antraplanį vaidmenį. :)
Kino juosta apie žeminančią rasinę nelygybę. Tačiau filmas išties šviesus. Graudus, bet teigiamas.
Įvertinimas: 7.5/10 




Gerų Jums vasaros vakarų su gerais filmais, gerais draugais, geru vynu, geromis knygomis ir geromis mintimis aplink! :) Mua! :* 



Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...