Nuotraukomis prie savo durų


Paprastai pas kitame aukšte gyvenantį kaimyną veda laiptai. Bet gali vesti ir nuotraukos. Nelygu, ką nori rasti už tų durų. Diane Arbus (akt. Nicole Kidman) norėjo atrasti save. Atrado meilę – plaukuotą freaką Lionelį (akt. Robert Downey Jr.), atrado naujų keistos išvaizdos draugų, atrado pašaukimą ir išlaisvino savo troškimus.
Kas. 2006 m. amerikiečių režisieriaus Steveno Shainbergo filmas „Fur: an Imaginary Life of Diane Arbus“. Apie ką: apie moterį, savimi besijaučiančią tik keistuolių pasaulyje, tačiau suvaržytą šeimos ir „normalumo“ kriterijų saitais. Pabaiga: labai gražus atsisveikinimas, savo „tikrojo freako“ suradimas ir Rimos supratimas, kad nenorėtų ant šitiek būti keista. :D Pastebėjimas: O Nicole Kidman tinka blogiukių vaidmenys. Nors ji šiame filme nevaidina blogio įkūnytojos, bet aktorė turi tą, blogį vaidinti tinkantį žvilgsnį (mintyse iškyla filmas, kurio pavadinimą esu pamiršus, kur australė vaidino klastūnę, o jos ekrano partneriu buvo taip pat klastūnas Alecas Baldwinas :)).
Nors filmas įkvėptas realiai egzistavusios amerikiečių fotografės Diane Arbus prototipo, tačiau jo negalima vadinti biografija. Daug personažų išgalvota – netgi Lionelis, Diane‘os Arbus šeimos linija – taip pat.
Filmo teigiamybės: žiūri filmą ir, atrodo, kad vaikščiotum realaus pasaulio ir fantastikos paribiu. Raktas, ištrauktas iš nutekamojo vamzdžio, vedantis pas gauruotąjį kaimyną, liliputai, milžinai, moteris be rankų, nusileidžiantys palėpės laiptais tiesiai į butą naktiniam pokyliui, perukų gaminimas, įtraukiant į veiklą lyg į žaidimą ir vaikus...
Neigiamybės: tik viena aiškiai krentanti į akis. :) Daug daug daug plaukų. :D Žiūrint filmą, geriau nevalgyti. :D
Įvertinimas: 9.8/10

Komentarai

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...