Drabužių trūkumas


Londonas – tikrai ta vieta, kurioje galima rasti VISKO. Ypač, jei kalbėtume apie rūbus. :) Tačiau netgi mieste, kuriame yra VISKO, randame trūkumų. Visose miesto rajonų pagrindinėse gatvėse (angl. High-Street), kur paprastai ir vyksta visas masinis apsipirkinėjimas, ne taip ir lengva rasti suknelę ar palaidinę, kuri turėtų rankoves ar būtų V formos iškirpte... Taigi, viena aktyvi moteraitė – Eve Pollard – pradėjo akciją (ir tuo sugrąžino Rimai tikėjimą, kad dar ne viskas prarasta su anglių stiliaus pajautimu :D), kuria nori atkreipti rūbų gamintojų dėmesį į tai, kad ne tik dvidešimtmetės nori gražiai atrodyti, tačiau to paties vienodai trokšta ir penkiasdešimtmetės. Kodėl moterys privalumais, tinkančiais tik jaunoms, turėtų išryškinti savo trūkumus – suglebusias rankas? Visi senstame, ne į viską galima pripumpuoti botokso ir ne viską galima išsportuoti iki tobulo raumenų tonuso :). Galima būtų išvardinti kelias didelių dekoltė ir berankovių palaidinių/suknelių vajaus priežastis. Pirma, KIEKYBĖ. Didžiausias drabužių gamybos procentas nusėdęs Azijoje: Kinijoje, Tailande, Taivany, Bangladeše, taip pat Indijoje, kur darbo jėga ypač pigi. Palinksta koks kinas prie vienos drabužio eilutės ryte ir atsitiesia vakare, kai per savo mašiną perleidžia kelis tūkstančius rūbų. Kuo daugiau – tuo geriau. Tokiu būdu drabužio gamintojas ir užsakovas pasiekia abipusės naudos. Antra, yra šioks toks mokslas teisingai, kruopščiai prisiūti apykaklę ar padaryti V formos iškirptę. Netikiu, kad visi masinės produkcijos siuvėjai yra profesionalūs siuvėjai. Trečia, kai kurių mados pasaulio atstovų kvailokas įsitikinimas, kad berankovis drabužis jaunina moterį. Oi, tikrai nevisada. :)
Kita aktyvi UK pilietė – Lynda Bellingham – dirba katalogui ISME. Jos triūso vaisius – pradėta gaminti džinsų serija „Not Your Daughter‘s Jeans“ (liet. „Ne tavo dukros džinsai“), skirtą vyresnio amžiaus moteriai. Tad į pardavimų rinką – kaip džiugu ir pažangu! – grįžo džinsai, nesipjaunantys su vyresnės moters amžiumi. O, kad Eve Pollard ir Lynda Bellingham žinotų, jog ir jaunos, ne tik vyresnės moterys nori V formos iškirpčių, RANKOVIŲ ant suknelių ar palaidinių bei džinsų nepažemintu juosmeniu! Imkim kaip pavyzdį mane. :) Rodos, sumedžioju visai neblogą palaidinę: ir liemuo matosi, ir krūtinė išryškinama – praktiškai be penkių minučių tobulas drabužis man, bet grobį su dideliu kartėliu turiu paleisti, nes... tos prakeiktos rankovės! Tiksliau, jų nebuvimas! Netinka man berankovei lakstyti. Kaip ir netinka atviros nugaros ar apvalios dekoltė. Susimąstykit, drabužių gamintojai! Susimąstykit! Mylėkit ne tik kūdasniolikines, bet ir vyresnes bei stambesnes! Juk moteris visokiame amžiuje yra moteris ir visada nori atrodyti gražiai. Be to, kiekvienas žmogus turi teisę apsirengti taip, kaip jam atrodo yra tinkamiausia. Nors, turiu įtarimų, kad greitai nieks nesikeis...
Emmm... Gal kas būsit tokie geručiai ir PADOVANOSIT pinigų apsilankymui pas Juozuką arba Julytę? Ne? Na gerai... O pas Ramunę? Būtų labai ačiū. :D

Komentarai

  1. Rašiau rašiau komentarą ir viskas dingo :(
    Patinka man skaityti apie kitų šalių trūkumus :D Bet tikrai keista, kad VISKO turinčiame dideliame mieste egzistuoja tokia problema..
    Akcentuojant tavo paskutinį prašymą, darau išvadą, kad viską vėl ištaisytų pinigai :) Deja, Rima, dėl tau žinomų priežasčių, negaliu tau mestelėti pinigėlių šiuo metu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Teisingas įrašas, net labai ;) bet tikrai keista, rods, toks didžiulis miestas...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Visom keturiom (savo ir draugės) rankom pritariu - trūksta, trūksta trūksta palaidinių ir suknelių su rankovytėmis. Ir kada jos vėl į madą sugrįš?..

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kaip dziugu, kad sis irasas susilauke tiek demesio. :) Sakau - tai jau ne tik DB problema, tai jau ir visos Europos problema... Gaaaaaal kas ir pasikeis.
    Monika, o jei negali man pinigeliu mesteleti, tai kokia tu cia man drauge! :D Gi ne kokiam bustui prasau, o RUBAM!!! :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ne, nu aš suprantu, nėr pinigų – nėr draugų :D Reiks atvaryt pas tave (ten juk pinigai ant medžių auga girdėjau :D) ir vėl būsim draugės :))

    AtsakytiPanaikinti
  6. O žinote ką, panelės? - adatas į rankas ir visos palaidinukės/suknelės pasipuoš originaliomis (nes ne tos spalvos, ne tos medžiagos ir savotiško sukirpimo) rankovytėmis :P

    AtsakytiPanaikinti
  7. Monika, visa draugystes sistema supranti idealiai! :D :D :D
    Neringa... O gal geriau - pas Juozuka, a? :D

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...