Terminija


Mano darbovietė kas kelis mėnesius anglų kalba išleidžia žurnaliuką „Competence“, skirtą savo ištikimiems, netokiems ištikimiems bei labai potencialiems klientams. :) Ir, aišku, tikisi, kad visose šalyse, kuriose yra įmonės padaliniai, žurnaliukas labai skaitomas (įtariu, kad ne-a... :D). Na, o kadangi aš priklausau tai žmonių „rasei“, kuri skaito kone VISKĄ, skaitau ir duonos davėjų žurnalą. :D Šio žurnalo numerio tema – „Digital Era“ (liet. „Skaitmeninė era“). „Kompetencijoje“ (:)) atradau tikrai įdomių dalykų: be akiniuoto technikos naujovių vergo, paniekinamai žiūrinčio į visus, kas kada nors klausėsi muzikos per kasetinį playerį, suprask – pastarieji kažkokie užsilikę aborigenai, radau terminų, susijusių su socializacija, socialinis tinklalapiais ir kitais soc- reiškiniais. :) Ir ko tik terminologai, sociologai, žurnalistai ir marketingistai nesugalvoja! :) Štai keletas terminų, kurie suprantamiausi anglų kalba ir ypač tai socialiniai žmonių grupei, kuri bent ką nors yra girdėjusi apie internetą ir kokį nors, pavyzdžiui, iPadą. :) (Ai padą :D). Uf, pasirodo, aš, nors ir užsilikusi aborigenė, tačiau apie iPėdą, tfu, iPadą esu girdėjusi. :) Iškart atsiprašau tų, kurie neskaito angliškai – neversiu. Daug darbo. :D Gal tik kai kuriuos pavadinimus. Važiuojam! :D

Žvilgsnis į kartas (Generations at a glance):• X karta (Generation X):
Generation X spans the years from 1965 to 1976. People born during that period are also known as “Xers” or “X Geners”.
• Skaitmeniniai imigrantai (Digital immigrants):
Unlike digital natives, digital immigrants have only learnt about the new media in their adult lives.
• Skaitmeniniai čiabuviai (Digital natives):
Digital natives are those who were born into the digital era. The generation of those born after 1980 has grown up with computers, the Internet, mobile phones, CDs, DVDs and MP3 players.
• Kita karta (Generation Next):
This is the next generation, which is also known as “Generation Z”. It comprises everyone born after 1997.


O “Me Public – A Global Study on Social Media Youth” išskyrė kelis socialinių tinklų vartotojų tipus:
• Mediacs
Mediacs are the discerning pioneers of social networks. They are technologically literate, very committed and always searching for the next big thing.
• Tagtics
Tagtics primarily use the functional aspect of social networks. They are less involved and mainly see networks as social information warehouses.
• Funatics
Funatics like the entertainment aspect and prefer to watch what others are up to rather than taking an active role themselves.
• Crewers
Crewers are inspired by social networks as new meeting places where they can share information with their friends and acquaintances.
• Skipits
Skipits find it difficult to see the point of social networks. They take a more distant approach to social networking.
• Nobuddies
Some Nobuddies previously registered with a social network, but then left again. The rest have never tried it.

Paskutinieji terminai „ypačiai“ patiko. :D Ir žodžių žaismu, ir tuo, kad beveik po vieną tipą atpažįstu kiekvienoje grupėje iš savo draugų. :D Aš? Tarp Crewerio ir Skipito. Priklauso nuo aplinkybių ir nuotaikos. :D

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...