Sandy

Sužinojau apie prie JAV krantų artėjančią milžinišką katastrofą - uraganą Sandy. Žiūrėjau pranešimus (NASA netgi gyvai rodo uragano judėjimo trajektoriją ir mastą), skaičiau informaciją ir kažko gaila patapo... Namų, žmonių, medžių, gėlių, paukščių, visų tų nelaimingų vabzdžių, kirmėlių ir benamių gyvūnų... Gaila to, kas bus sunaikinta. Amerikiečiams nuotaikos ir nuojautos kaip prieš kokį pasaulinį karą turbūt... Ir nesuprantu, kodėl taip asmeniškai jaudinuos dėl JAV, dėl Niujorko. Nei gyvena ten kas iš mano pažįstamų bei draugų, nei kokio turto tame mieste turiu, bet vat labai labai pergyvenu. "Konkrečiai neturi ką veikti", - pasakytų mano viena bičiulė. :) Ir galbūt ji būtų teisi. :) Bet vien tas faktas, kad tu, žmogus, žinai, jog ateis kažkas baisaus, tačiau nežinai tos tragedijos dydžio, gal net negali įsivaizduoti pasekmių ir pačio veiksmo stiprumo, šiurpus! Nugara pagaugais eina! Galbūt geriau nežinoti, kad kažkas nutiks blogo, gal geriau tiesiog nubusti vieną rytą (būtinai nubusti!) ir pasitikti visas pasekmes. O tada bandyti gyventi toliau. Kiek teko girdėti, uraganų specialistai ne šiaip sau gąsdina, paprastai jų prognozės tikslios. Bet tai ot būtų gerai, kad visa mokslininkų informacija būtų stipriai hiperbolizuota!..
Jamaika, žiūriu, nuo uraganų nespėja atsigauti... :( Įsivaizduoju jau, kaip mano kolega jamaikietis jaudinas dėl savo ten likusios šeimos... Stiprybės, Vilties ir Kantrybės visiems uragano paliestiems žmonėms. Ir gyvūnams. Ir augalams.

Man labai patinka vėjas. Stipresnis, pranašaujantis lietų, griaustinį ir žaibus, patinka ir tas vėjas, kuris klibina langų rankenas bei neskaudžiai prašukuoja medžių galvas, patinka ir tas, lengvai bučiuojantis veidą... Bet vis tik kokiu baisiu naikinimo įrankiu gali tapti taip mėgstamas oras.

Tik pagalvokit - kokia ironija! Sandy. Toks meilus vardas tokiam siaubui... Geras juodojo humoro jausmas vyrauja tarp mokslininkų :).

Dauguma iš mūsų tikrai esame labai, tiesiog beprotiškai laimingi! Nei karo, nei bado, nei maro, nei žemės drebėjimų, nei sausrų, nei uraganų. Tiek nedaug reikia iki realaus suvokimo, koks esi iš tiesų laimingas.






Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...