Tee-reee-sa!!!


Italų rašytojumi, su raktiniu į tautybę vardu, Italo Calvino susidomėjau dar Lietuvoje. Labai teigiamame knygyne Universiteto gatvėje "Akademinė knyga" buvo labai graži nuolaida jo knygai "Nematomi miestai" :). Nusipirkau, perskaičiau, knyga mane nugalėjo. :D Skaičiau, galima sakyti, be žado, tik išsižiojusi :D. Galvojau: "genialu". Po to daug vilčių dėjau į Calvino "Jeigu keleivis žiemos naktį" ir nusivyliau kaip reta! Taip keista buvo... Na, nusprendžiau, tai, matyt, bus rašytojas, kur tik su viena knyga pasisekė. :D Bet štai atradau Hounslow bibliotekoje I. Calvino apsakymus "Numbers in the Dark". Knygą, turbūt paskatinta kažin kokio vidinio balso, pasiėmiau ir vėl likau be žado. :D Mano bičiulė Lina verčia šio rašytojo kūrinį - pavadinimą parašysiu angliškai, nes itališkai dar nemoku :P - "The Path to Spiders' Nests", ji gana gerai susipažinusi su italo Italo kūryba, tad apšvietė mane, kad jis buvo eksperimentatorius ne tik rašydamas, bet ir gyvenime, tad neturėčiau taip plačiai išsižioti :D. Nes turbūt pirmą kartą susiduriu su knyga, kai vieni apsakymai rodo genialumą, o kiti visišką, atleiskite, idiotizmą. Šiaip rašytoją dėčiau į lentynėlę tarp magiškojo realizmo ir egzistencializmo. Gal kas dar kur nors patupdytų. :) Visai įdomu, kai negali konkrečiai kūrybos priskirti vienam stiliui. :)
Bet mano trečiasis pasimatymas su Calvino tikrai prasidėjo sėkmingai. :) Jo trumputis apsakymas "The Man Who Shouted" - vienas geriausių kada nors skaitytų apsakymų. Apsakyme rodoma, KAIP reikia mylėti. Nesutikčiau su žodžiu "rekomenduojama" :D. O mylėti reikia idiliškai ir idealistiškai. :) Ak... :) Mylėti, kai nežinai, ar TAS žmogus egzistuoja, mylėti, kai į šaukimą neatsiliepiama, mylėti, kai visi tave palieka, mylėti, kai net vilties, jog į šauksmą bus atsakyta, nėra. Teresa - tiesiog vardas, ne moteris. Ji - meilės personifikacija.
"I'd already turned into the square, when I thought I heard a voice still calling: "Tee-reee-sa!"
Someone must have stayed on to shout. Someone stubborn."
Ir kas galėtų paneigti, kad meilei reikia ryžto ir užsispyrimo? :)
Linkiu visiems taip mylėti. Idealistiškai. Ir bent jau mūsų pasaulis bus ryškesnis bei gražesnis. O gyvenimas prasmingas.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...