Vertinimai su išlygomis...



Mano nesaname pasaulėlyje prasisuko du filmai: "Julie and Julia" (rež. Nora Ephron) ir "Shutter Island" (rež. Martin Scorsese). Pastarasis filmas lietuvių vertime yra "Kuždesių sala", rusų - "Ostrov Prokletje" (dovanokit už, spėju, klaidingą rusiškų žodžių rašymą, aš tik rusiškai kalbėti temoku ir tai - visada ne apie tai, apie ką reikia :P). "Julie ir Julia" - romantinė kulinarinė komedija-rimtas reikalas, apie kurį tikrai girdėjote nors šiek tiek, nes apie filmą kalbėta ir rašyta įvairiausiais aspektais: ir iš grynai kulinarinės perspektyvos, ir svarstant jį kaip tiesiog filmą, ir aptariant viską po truputį: aktorių darbą (panegirikos Meryl Streep ir kažkodėl dažniausiai Amy Adams numenkinimas), iki Julios Child projektą internetinėje platybėje. Pažiūrėti filmą, ypač tiems, kurie nelabai linkę į kulinariją, galima, o gal net ir reikia. :D Nekulinarams vilties suteikiantis filmas ;). Bet šiaip jis didesnio įspūdžio nepaliko. Čia pažiūrėjai - čia pamiršai. Neabejoju, kad tai nuostabus filmas tiems, kurie yra kulinariniai bloggeriai. Negalėčiau tvirtinti, kaip kai kurie internautai daro, kad "filme visai nereikėjo tos Julie temos", suprask: ir viena Streep būtų kuo puikiausiai susitvarkius ir visą filmą lengviausiai pavežus. Na, taip, ir man atrodo, kad geriausias variantas būtų buvęs ultimatuminis "arba arba", t. y. jei filme būtų vaizduotas tik kulinarės Julios Child gyvenimas, arba bloggerės Julie. Ir, įtariu, man abu filmai, kad ir susukti atskirai, vis tiek būtų palikę vienodą įspūdį. :P Beje, mano mylima Meryl šįkart netgi šiek tiek erzino. Taip, ji puikiai perteikė Julios Child asmenybę, bet tas nenatūraliai cypiantis balsas... Vertinimas: 6.5/10. Todėl, kad vis tik susigundyčiau paskaityti "Julie and Julia" knygą. :P Tik jei ją gaučiau kitokiu viršeliu, negu dabar brukama visuose LT knygynuose...

"Shutter Island". Pasikvietė Scorsese į šį filmą savo mylimuką, sėkmingai nenuskendusį su "Titaniku" Leonardo DiCaprio. :) "Shutter Island" - niūrus filmas. Ir dėl ilgai rodomo lietaus bei audros, net pati jaučiaus tuoj tuoj permiksianti, ir dėl pagrindinės temos. Siužetas. Du federaliniai agentai (L. DiCaprio ir Mark Ruffalo) atvyksta į itin uždarą salą, kurioje įsikūrusi psichiatrinė ligoninė žudikams maniakams, tirti vienos pacientės pabėgimo. LYG ir įdomu iš pradžių. Nes detektyvas Danielsas (DiCaprio) psichiatrinėje ieško ir savo žmonos žudiko - maniako padegėjo. Filmui įsisiūbavus, LYG IR prisitaikai prie LYG IR nerealios situacijos - visų (ir ligoninės personalo, ir valdžios bendrai) noro detektyvą Danielsą paversti bepročiu ir atlikti su juo medicininius eksperimentus, kuomet žmogus verčiamas į paklusnų zombį. Bet kai ateina filmo pati pabaiga, tikrai pasigaili, kodėl vis tik paklausei savo anglų kalbos dėstytojo Derio, rekomendavusio šį filmą. :D LYG IR siekia Scorsese parodyti, kad "visa tiesa slypi anapus" :D, jog galimos dvi siužeto versijos, tačiau režisieriui nepavyksta. Atskleidžiamas detektyvo Danielso, kuris, kaip pasirodo, yra jau porą metų šios salos pacientas, tragiškas likimas ir visos Danielso haliucinacijos įgauna aiškumą. (Beje, filme nuostabūs pelenų, lietaus, kraujo, vandenyno vaizdai). Kas filme maloniai nuolat stebino, tai Leonardo DiCaprio savo vaidyba. Aktorius tiesiog žydi :)! Mano akimis... :) Virtuoziškai perteiktas gedinčio, ieškančio, mylinčio tėvo ir vyro personažas. O šiaip, gerbiamas režisieriau, panašių filmų jau buvo statyta kino industrijoje, tik, greičiausiai, mažesnio biudžeto ir tikrai be tokios galingos reklaminės kampanijos. Vertinimas: 7/10. Vėlgi įtariu, kad knyga įdomiau... :) (O kad išgyrė kad išgyrė vienas kino kritikas šią mistinę dramą!!! Pf... :P)

Komentarai

  1. Pirmą filmą visai smagiai sužiūrėjau kažkurį pavargusį darbadienio vakarą, na taip, tai pramoginis kinas ir, manau, nepretenduoja į kažkokią kitą kategoriją.
    O antras visai patiko. Nors iš anksto žinojau, kuo ten baigsis, bet vis tiek įsijaučiau ir tas žinojimas nė kiek netrukdė, tad režisieriui pliusas už tai. Di Caprio vaidyba puiki, nors po titaniko jo ilgai nevirškinau. Bet jis per tą laiką tapo tikrai GERU aktoriumi, dabar labai jį mėgstu :) O patį filmą žiūrėjau su malonumu, nes išvis man patinka tas laikmetis, jo dvasia, tipažai, apranga, na tiesiog gražu žiūrėti. Kažkaip giliai neužkabino. Tiesiog patiko vizualiai.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Į abi tavo pastabas dėl "Julie ir Julia" pramoginio kino kategorijos ir "Shutter Island" vizualinio patikimo - taip. :) Bet tikrai tikrai tikrai spaudoje šie filmai gerokai pervertinti. Gerokai per daug dėmesio jiems skirta.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...