Karališka laimė


Balandžio 29-oji. Daugybė pasaulio televizijos vartotojų prilipę prie ekranų arba net įsilieję į minią, okupavusią šmotelį nuo Vestminsterio abatijos iki Bekingemo rūmų. Tą dieną vienas kitam „taip“ ištarė Didžiosios Britanijos sosto įpėdinis – princas Williamas Arthuras Philipas Louisas ir jo išrinktoji Catherine Elizabeth Middleton. :) Aš taip pat su visa tauta švenčiau vestuves, nes, kaip jau ne kartą esu minėjusi, kitų vestuvės man patinka, o tuo labiau, kad tai – visuotinis balius. :D Kažkodėl neabejoju, kad, jei nestebėjote transliacijos, vestuvines nuotraukas jau vis tiek matėte, damų garderobą arba patys išnagrinėjote, arba girdėjote apie jį kalbant, ir, aišku, neliko nepastebėta nuotakos suknelė. Šios karališkos vestuvės – turbūt didžiausias mados renginys! :D Minia išskirtinai stūgavo pasirodant Karalienės (iš pagarbos), jaunikio, žinoma, jaunosios korežams (smalsumo ir euforijos vedami), apsireiškus Eltonui Johnui (gyva muzikos legenda, viena geriausių muzikos eksporto prekių) ir pasirodžius Victoriai bei Davidui Beckhamams (antrieji šalyje pagal svarbą po Karalienės, MADOS ikonos). :) Victorios stilius buvo nuodugniai išnagrinėtas tv komentatorių bei tv studijoje buvusių stilistų. :) Daugiau vestuvių tema nesiplėsiu. Tik pabandysiu perteikti tą pamišimo laipsnį, kuris UK visuomenėje bei medijoje atsirado iškart po Willo ir Kate sužadėtuvių.
• Viena miestelio, kur studijavo Williamas ir Kate, kavinė pasipuošė iškaba,
didesne už pačią kavinę: „Čia atėjo gerti kavos būsimoji karališkoji pora, kai tik pradėjo susitikinėti“. (O kodėl, pvz., viešieji tualetai kokioj Kenijoj, kur garsioji pora lankėsi, nepasidabino užrašais „Čia lankėsi Willas ir Kate“? Šių viešųjų įstaigų lankomumas iškart iki padebesių būtų šoktelėjęs :D).
• Iškart po oficialių sužadėtuvių, rytojaus dieną (!), į apyvartą išėjo prekės bei
produktai (dauguma abejotinos kokybės), papuošti Kate ir Williamo atributais: nuo puodelių, padėklų, pieštukinių, pagalvių, lėkščių, skėčių ir kt. iki pašto ženklų. Šie, tiesa, prekyboje iš su karališkąja pora susijusios produkcijos pasirodė paskutinieji. Ir kokybė neabejotina. :) Tada pasirodė Kate lėlė, dar vėliau – Kate lėlė su galima nuotakos suknia. Kas norėjo, turėjo tą lėlę kuo greičiau užsisakyti, nes jos kiekis – ribotas.
• Išleisti DVD, kuriuose – visas Willo ir Kate gyvenimas iki vestuvių dienos.
:) Įdomiausia tai, kad karališkuosius asmenis vaidinę aktoriai, buvo kviečiami į tv studijas ir gausiai dalindavo interviu. :D
• Turbūt nebuvo nė vienos tv laidos, kur nebūtų spekuliuojama būsimosios
nuotakos vestuvine suknele. Dizaineriai ir stilistai dalinosi idėjomis ir patarimais Kate, kaip ji turėtų atrodyti savo vestuvių dieną. Kai kuriose laidose, idant būtų lengviau įsivaizduoti Kate kaip nuotaką, podiumu žingsniavo modeliai, aprengti vestuvinėmis sukniomis.
• „The Sun“ – didžiausio tiražo bulvarinis laikraštis UK – dieną prieš vestuves
pateikė Willo bei Kate kaukes, kad norintieji galėtų „pasipuošti“ jomis karališkų vestuvių dieną. (KAUKES!!!!????) Mačiau vieną merginą užsidėjusią Kate kaukę. Nu, žinokit, man toji panelė atrodė kraupiai – nelabai sveikai. :D
• Tas pats bulvarinis laikraštis išspausdino galimą princo Harry, vyriausiojo
pabrolio, kalbą. Kadangi ji tikrai buvo šmaikšti, patraukiant per dantį visų karališkųjų asmenų „nuodėmes“, turiu pasakyti, kad tai – vienintelis, man regis, teigiamas dalykas visame šitame karališkų vestuvių širšole.
• Suknelė, kurią vilkėdama žingsniavo būsimoji Didžiosios Britanijos Princesė
viename labdaros renginyje ir, kuri, sakoma, peršviesdama dailiosios Kate kūno linijas, patraukė princo Williamo dėmesį į būsimąją draugę, aukcione buvo parduota už nežmoniškus pinigus. Suknelė, turėjusi iš pradžių būti palaidine, tikrai yra itin paprasta ir gal net, sakyčiau, prasta, drabužio kūrėja seniai atsisakė dizainerės karjeros, tačiau va, prašau, ką daro tam tikras žmogaus statusas – būsimoji Didžiosios Britanijos Karalienė – visišką šlamštą paverčia nemenka krūva šlamančiųjų. :)
• Dviem arkliams, lydėjusiems princo Williamo ir princesės Catherine‘os
karietą, buvo duoti Kate ir Williamo vardai, nes, pasak, arklidžių vyriausiojo prižiūrėtojo, jie idealiai atitinka nuotakos ir jaunikio charakterius: „Williamas puikiai moka elgtis viešumoje, o Kate yra rami, tačiau, kai reikia, parodo savo stiprybę“. Čia apie arklius, jeigu ką. :)
• Per visą šalį balandžio 29-ąją nuvilnijo Street Parties – gatvės vakarėliai. O
kiek kulinarinių laidų buvo šia, Street Party, tema!.. Bendradarbis Colinas, kuris šiaip jau yra garbaus amžiaus, sakė, kad per jo amžių, niekad nėra buvę jokio gatvės vakarėlio! Tik jo mamai yra tekę dalyvauti viename Street Party – tada, kai baigėsi Antrasis Pasaulinis karas. Tad galite įsivaizduoti, kokios britų viltys sudėtos į šią porą ir kaip laukta jų vestuvių!
Daug dailiosios lyties atstovių nepavydi princesei Catherine jos laimės. Tarp jų ir aš. :) Šitoks viešumas slėgtų tol, kol suslėgtų visai. Tiesa, Catherine, neabejoju, yra stipri asmenybė, o ir savąjį princą myli, žinojo, į kur lenda, tad atlaikys viską. :)
Ech, graži aniedu pora! :) Tad ir švenčiau tą dieną tiesiog dviejų žmonių laimę, pasižadėjimą „iki mirtis mus išskirs“ rūpintis vienas kitu, nepaisant turto, skurdo, sveikatos, ligų, laimės ir nelaimės, rūmų etiketo, viešumo, visokių suvaržymų, plačiosios medijos dėmesio ir visos šalies bei keleto kitų valstybių mastu daromo spaudimo susilaukti palikuonių :).

Kartiii kartiii
!.. :D

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...