Vaistas visoms nuotaikoms


Legendinė, vis dar gyva, tik šiek tiek mažiau gyvybingumo rodanti, vis dar labai linksmai :) atrodanti, britų kultinė grupė „the Cure“ (liet. „Vaistas“). Susikūrė, kai mūsų tėveliai dar patys lakstė po muzikos festivalius (jei turėdavo galimybę išvykti už SSRS ribų) ir šoko purve :D – 1976 m. Pradėję muzikinę veiklą kelis kartus keitė pavadinimą, kol „Easy Cure“ tapo tiesiog „the Cure“. HALLELUIAH! Turbūt vienintelė tikrai alternatyvi grupė, kuri pasiekė tokių muzikos aukštumų abiejose Atlanto pusėse. Ištikus finansinėm nesėkmėm ir aplankius nepasitenkinimui dėl muzikos kokybės, perdarydavo albumus, juos perleisdavo, išmesdavo iš grupės nedisciplinuotus, komplikuotus narius, po kiek laiko vėl juos priimdavo atgal ir gyvavo toliau, skleisdama savo potamsią muziką, kuri, vertinant iš šių dienų taško, ne tokia jau ir tamsi. :) Dažnai „the Cure“ vadinami pačiais geriausiais gotikinio roko reprezentantais. Tačiau grupės lyderis Robertas Smithas yra sakęs: „Gaila, kad žodis „gotas“ vis dar siejamas su „the Cure“. Mes neskirstomi į kategorijas. Turbūt pačioje pradžioje buvome post-pankai, tačiau mūsų vis tiek negalima klasifikuoti. Aš tiesiog groju „the Cure“ muziką, kad ir kas tai būtų“. Manau, kad dabar visi atlikėjai bei grupės taip kalba apie savo muziką ir kūrybą. :)
Man „The Cure“ muzikinės karjeros istorija ir net šiek tiek stilius panašūs su ankstyvąja „Depeche Mode“. Ir štai! Sužinau, kad „the Cure“ prisidėjo prie pastarųjų albumo „Music for the Masses“ kūrimo. :) Be to, „the Cure“ padarė šiokią tokią įtaką kylančiai, jaunai šių dienų grupei „My Chemical Romance“. O „the Cure“ vadinamoji trilogija – kone šventoji trejybė :) – albumai „Pornography“, „Disintegration“ ir „Bloodflowers“ yra sukurti tikrai nuosekliai, koordinuojant tas pačias idėjas, įdedant darbo. Taip jau būva, kai dirbama nuoširdžiai :).
Galiu pasidalinti įspūdžiais iš „The Cure“ singlų albumo „Galore“, kurį turiu. Nors nuo grupės stiliaus nenutolstama – iškart aišku, kad čia „the Cure“, – tačiau kūrinius galima rinktis pagal savo nuotaiką - „the Cure“ melomanų pasauliui padovanojo visokio „greičio“ dainų: lyriškų, energingų, paprastų ir turinčių tam tikrą nervą. Tikiu, kad jei dar neskyrėte išskirtinio dėmesio šiai muzikos legendai, jei tik panorėsit, galėsit nesunkiai įsimylėti :).

Siūlau pasivaikščioti prisiminimų gatve ir užmesti ausį į JAV hitu tapusią „Fascination Street“ :).

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...