Tėvystė vs Mėnulis


Praėjo nemažai laiko po to, kai žiūrėjau 2010-ųjų Universal Pictures bei Illumination Entertainment plačiosioms auditorijoms padovanotą animacinį filmą „Despicable Me“ (liet. „Bjaurusis aš“). Ir, jei net praėjus nemažai laiko galvoju, kad ši animacija yra šauni, galiu ją drąsiai rekomenduoti kitiems. :)
Apie ką. Piktadarys Gru (akt. Steve Carell) visą gyvenimą svajojo pavogti Mėnulį. Idant pagaliau padarytų įspūdį savo motulei ir užsitarnautų jos meilę. Deja, jo kelyje pasitaiko dar niekšingesnių piktadarių, tokių kaip Vektorius (akt. Jason Segal), kuris įsigudrino pavogti Gizos piramidę. Norint Gru pasiekti tikslą ir aplaužyti jaunam akiplėšiškam konkurentui ragus, piktadarys turi įsilaužti į itin gerai saugomą Vektoriaus tvirtovę. O šiam tikslui gali pasitarnauti tik trys vaikų namų auklėtinės, pardavinėjančios Vektoriui sausainius. Taigi Gru įsivaikina Margo, Edith ir Agnes. Mergaitės papuola į niūrius Gru namus, kuriuose gyvena milijonai minijonų :). Tai tokie keisti, nerišliai, bet juokingai – tarsi prisikvėpavę helio – kalbantys padarėliai, dėvintys džinsinius kombinezonus. :) Tad žodžio „minion“ vertimas į lietuvių kalbą kuo puikiausiai atitinka šių padarėlių paskirtis, statusą ir išorinį apibūdinimą, nes „minion“ gali būti verčiamas ir kaip „favoritas“, „numylėtinis“, ir kaip „pakalikas“ bei „kreatūra“. :D Minijonai man dabar – vieni mėgstamiausių fantastinių animacinių padarėlių. :D Dar Gru name gyvena mokslininkas – daktaras Nefario (akt. Russellas Brandas), padedantis įgyvendinti niekšingas Gru užmačias. Ir dar Kyle‘as. Name gyvena Kyle‘as. Lyg Ir Šuo. :D Po truputėlį mergaitės pakeičia visų gyvenimus, atskleidžia Kyle‘o draugiškąją pusę ir pažadina Gru žmoniškuosius, tėviškus jausmus. Tačiau vienas klausimas kabo it Damoklo kardas virš didžio niekšo galvos: šeštadienį skirti mergaitėms ir nueiti į jų baleto pasirodymą, ar vis tik įgyvendinti gyvenimo tikslą ir pavogti Mėnulį?
Muzika. Įdomi. Tikrai tinkanti Gru gyvenimui ir nuotaikoms. :) Savotiškai paryškinanti šio anime siužeto ironiją. :) Pagrindinių dainų atlikėjas – Pharrellas Williamsas.
Vėlgi, jei šį filmą vertintume berniukų ir mergaičių animacijos kriterijų ribose, „Despicable Me“ būtų labiau berniukiškas multikas – daug technikos išradimų, vyriški minijonų bajeriai ir elgesys, tačiau švelnumo į animaciją atneša mergaičių personažai. Tad, manau, jog filmą vienodai smagiai gali žiūrėti ir sūneliai, ir dukrytės. :) Ir jų tėveliai. Beje, „Despicable Me“ tinka ir niekaip neužaugantiems animacijos gerbėjams. :P
Įvertinimas: 9/10

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...