Dėl ramybės ir dėl žydėjimo


Apie moterį yra daug eilių sukurta, daug dainų sudėta... :) Moteris - gyvybės, grožio, gerumo, šilumos nešėja. Moteris - magija, paslaptis, slėpinys, perpetuum mobile. Galima moters ir moteriškumo tema plėstis ir plėstis, rašyti ir rašyti ir nepertraukiamai kalbėti. :) Tad dabar ditirambų mums, mielosios, negiedosiu, nes ir taip jau viskas aišku. :D Norėčiau Jūsų dėmesį atkreipti į ką kitą. Ar esate pasidariusios gimdos kaklelio vėžio tyrimą? Nežinau, kaip Lietuvoje, bet lygtai irgi nemokama... Dėl šios srities vėžio siūloma tikrintis nuo 25-erių. Gal žinote kiek daugiau nei prieš metus mirusią realybės šou žvaigždutę Jade Goody? Jos liga tapo paskata daugybei moterų atlikti tyrimus. Iki šiol žiniasklaidoje pasirodo pranešimų iš moterų, kupinų padėkos Jade, nes jos skatinimas pasitikrinti gimdos kaklelį ne vieną išgelbėjo nuo mirties. Liga nepastebima ir mažai juntama. Gal tik silpnumas juntamas, bet silpnumą paprastai linkstama 'nurašyti' perkrautai darbo dienai, nuovargiui, stresui bei kitoms problemoms. Beje, šio tipo vėžys pasitaiko ir itin jauname amžiuje (pvz., Jade buvo 26-eri, kai ji mirė).
Nenoriu nė vienos gąsdinti :). Tiesiog tikrai noriu pasiūlyti pasitikrinti. Juk taip gera žinoti, kad esi sveika ir gali džiaugtis gyvenimu, jį planuoti, suktis savo dienose be menkiausio dvejonės šešėlio! :)
Nemeluosiu, tikrai nesmagu laukti testo rezultatų, o kai gauni voką su atsakymu, truputį turi prisėsti ir įkvėpti. Ramiai pamąstyti. Prisiminti. Akimirkai stabtelti su visu kuo ir visame kame, visiškai pasinerti į 'dabar' ir... atplėšti palengva voką. Taip pat nesmagi testavimo procedūra, bet guodžia tai, kad ji atliekama tik kas trejus metus. :D
Tad, mano moterys, drąsiai atlikite tai, ką turėtumėte atlikti dėl šventos ramybės. Nes tikra tiesa - nieko nėra SVEIKIAU už ramią širdį. :)

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...