Du broliai - viena istorija


Niekam ne paslaptis, kad Woody Allenas - keistenybių pilnas kino metras - labai talentingas šunsnukis! :) W. Alleno 'Cassandra's Dream' - filmas, kuris įsirašys į kino palikimą, nes filme parodoma, ne įkyriai nagrinėjama, bet paprastai, tačiau toli gražu ne prastai atskleidžiama sąžinės ir godumo tema - sena kaip pasaulis ir vis dar taip pat aktuali. Žinoma, ne vienas gana geras filmas yra sukurtas šia tema, bet Woody Alleno svarstyklės lenkia į savo pusę dėl labai gero aktorių parinkimo, nepaprastai skoningai išdėstytu siužetu ir pagrindinių personažų - dviejų brolių - charakterių pokyčių žongliravimu! Žiūrėjau filmą ir tirpau iš malonumo, matydama, kaip taikliai atskleidžiama vieno ar kito herojaus priešinga pusė. Ir tas personažo perkeitimas taip natūraliai parodytas, kad net nejunti, kada tas lūžis įvyksta!
Supažindinu: vienas brolis - Terry'is - lošėjas, rūkorius ir nevengiantis išgerti automobilių servizo darbuotojas, šeimos 'raumenys' (akt. Colinas Farrellas), kitas - Ianas - ambicingas būsimasis verslininkas, tėvo dešinioji ranka, šeimos 'smegenys' (akt. Ewanas McGregoras) :). Abu broliai sutaria, vienas kitu rūpinasi ir papildo. Gražu žiūrėt! :) Tik kartą viskas pasikeičia - vienas broliukas prasilošia, kitas - įsimyli ir tuo pačiu gauna investicinį pasiūlymą, reikalaujantį nemenkos sumos šlamančiųjų. Abiem reikia pinigų. Abu jaučiasi aklavietėje. Tada niūrioje Anglijos padangėje apsireiškia dėdė Howardas - geresnio rytojaus pranašas. :) Broliai nieko nelaukę paprašo dėdės pinigų. Dėdė, prieš tai žiūrovui kūręs ramaus, išmintingo žmogaus iliuziją, atsako padėsiantis, jei giminaičiai jam padarysiantys 'paslaugėlę'. Juk jie vis tiktai - šeima. Tada ir būna tas momentas, kai viskas pradeda keistis. Ko nesitiki iš vieno brolio, šis pasako ar padaro, ko nesitiki iš antro - tas šį įsitikinimą visiškai paneigia!.. 'O kas, jei yra Dievas?' - klausia vienas brolių. Kitas atkerta, kad šeima yra šeima ir dėdei nepadėti negalima.
Iki pat nusikaltimo įvykdymo tikėjausi, kad broliai jo nepadarys. :P Buvau skaičiusi kažkuriam 'Kino' numery apie 'Cassandra's Dream', tad lyg ir neturėjau laukti didelės staigmenos, tačiau... laukiau :P.
Po nusikaltimo vieną brolį pradeda kankinti sąžinė, kitas gyvena toliau, piešia savo ateitį rožinėm spalvom ir vis bando kitą brolį nuramdyti. Tačiau vis tiek sąžinės graužaties nepakekliantis broliukas nusprendžia pasiduoti teisėtvarkos pareigūnams. Tada dėdė Howardas, kuris nėra, kaip gali susidaryti pirminis įspūdis, blogio įsikūnijimas, o tik tas sraigtelis, užsukantis bipoliarinį brolių organizmą, paiūlo savo sūnėnui brolį nutildyti, kol šis bėdos nepridarė. 'Jis buvo teisus', - su siaubu suvokia vienas iš brolių, - 'kai tai padarai, kelio atgal niekada nebelieka'.
Abu broliai išplaukia savo laiveliu 'Cassandra's Dream' atsigauti, pabėgti nuo sąžinės... Toje 'Kasandroje' viskas baigiasi. Sąžinės priekaištai, svajonės, meilė, broliškumas. Reikėjo broliams žinoti, kad Kasandra buvo blogą pranašaujanti žiniuonė. :)
Niekad nebuvau mačiusi filmo, kur taip genialiai kaitaliojama personažų ing ir jang! Ir niekad nemaniau, kad Colinas Farrellas savo aktoriniais gabumais gali prilygti mano kino simpatijai Ewanui McGregorui :P. Kaip smagu klysti! :D Ir tikrai žinau, kad netgi savo katės nepavadinsiu Kasandra :). Įvertinimas: 8/10.
P.S. Dar verta žiūrėti dėl angliško akcento, parodytos tipinės Anglijos šeimos kasdienybės ir namų :P.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Achille'o Claude'o Debussy kulnai

Tėvų pirmos jaunystės muzika mano ausinėse :)

Po ilgo ilgo laiko...